Eb-selejtező: Győzelemmel kezdett női válogatottunk

Megnyerte nyitó meccsét az Eb-selejtező sorozatban női válogatottunk, amely hullámzó teljesítményt nyújtva Krivacsevics Tijana vezérletével biztosan verte Izlandot

Magyarország-Izland 72-50 (15-14, 26-11, 15-11, 16-14) 

Ijesztően indult a meccs, Sverrisdottír bravúros tripláira építve Izland 14-7-re elhúzott a roppant idegesen, görcsösen, rossz ritmusban kezdő csapatunk ellen. 

A szakasz második felében a csereként érkező Határ Bernadett jó ütemű belépésekből szerzett kosarával fordított válogatottunk. 

Lendületben maradt nemzeti együttesünk, Fűrész Dia is villant. Simon blokkolta Sverrisdottír dobását, indításból is eredményes volt csapatunk. Megnyugodtak legjobbjaink, az izlandiak távoli kísérletei már rendre kimaradtak. A szakasz közepén hosszú percekig állt 23-14 az eredményjelzőn, amikor nem sikerült bejuttatni a labdát a palánk alá, akkor kosarat sem tudott szerezni a válogatott, távolról sem a magyar csapatnak, sem ellenfelének nem ment a dobás. Krivacsevics révén sikerült ellépni a holtpontról, s az első szakasz hajráját is beszámítva egy 18-0-s magyar roham után találtak be. A második negyed második felében Simon középtávolról talált be, Fegyverneky pedig triplát dobott, de az eredményességért továbbra is elsősorban a Krivacsevics-Határ kettős felelt. A szakasz utolsó másodpercében kapott tripla ellenére is 16 ponttal vezettünk félidőben. 

A második félidő elején egymás hibáiból éltek a csapatok, több, mint 2 perc elteltével Krivacsevics büntetőkből szerezte az első pontokat, az első akciókosarat viszont Gunnarsdottír révén az északiak szerezték. A mieink játéka nagyon "hajazott" a meccs elején látottra, nagyon esetleges volt. Az első magyar mezőnykosarat több, mint 4 és fél perc elteltével betörésből Krivacsevics szerezte. Felbátorodtak, s 10 pontra felzárkóztak a vendégek. 7 és fél percig csak Krivacsevics szerzett kosarat a mieinktől, akkor Fegyverneky talált be betörésből. Ez nagy lökést adott a csapatnak, Zele is villant, a negyed utolsó 2 és fél percét 10-0-ra nyerte, s a záró etap előtt 20 ponttal vezetett válogatottunk. 

Amundadotír triplára a nyáron Miskolcról Sopronban igazoló Dubei Debóra felelt hármassal a borsodi közönség nagy örömére. Aztán a szívós izlandiak egy-két bravúros megmozdulással egy 9-1-es részhajrával 12 pontra jöttek föl. Krivacsevics villant, majd Dubei újabb triplát dobott, ezzel eldőlt a meccs.

Hozta a kötelezőt a válogatott, egy kellemetlen stílusú, de gyenge ellenféllel szemben. Az Eb-selejtező sorozat neheze csak most követezik, s a Miskolcon mutatottnál a folytatásban mindenképpen több kell. 

Magyarország: Czank, FEGYVERNEKY 13/3, Simon 7/3, Zele 7, KRIVACSEVICS 27. Cs: FŰRÉSZ 2, HATÁR 10, Nagy-Bujdosó, Szabó F., Horváth B., Dubei 6/6, Nagy D.

Fotó: telesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus