Egy lépésre a címvédéstől a Sopron

Pontszegény első félidő után az Euroliga-ezüstérmes a harmadik negyedben robbantott, és 2-0-ra vezet a Szekszárd elleni döntőben.

Magyar női A csoport, Rájátszás, Döntő, 2. mérkőzés
Sopron Basket - Atomerőmű KSC Szekszárd 70-55 (19-12, 6-14, 27-13, 18-16)

Sopron: Fegyverneky 7/3, Turner 20/12, Crvendakics 15/6, Milovanovics 13, Jovanovics 8.
Csere: Page 3, Weninger -, Dubei 4, 

Szekszárd: Studer Á. 2, Gereben 5, Silva da Costa -, Mansare -, McCall 11.
Csere: Bálint 8/6, Theodoreán 7/6, Krnjics 10, Oblak 12/3, Kiss -, Vincze -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

A két győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Sopron Basketnek.

A wb-sopron.com beszámolója:

A hosszú hétvége és a nyárias meleg ellenére szépen gyülekeztek a szurkolók, és Szekszárdról is sokan tiszteletüket tették a Novomatic Arénában. Sajnos Angela Salvadores ma sem tudott pályára lépni, csupán civilben foglalt helyet a kispadon.

Magas hőfokon kezdtek a felek. Tina kapott egy szabálytalan elzárás miatt személyi hibát rögtön az elején. A túloldalon McCall hibázott ziccert. A második perc elején már kosárnak is tapsolhattunk. Yvonne triplája ért célba (2. perc 3-0). Egész pályán kitámadtak vendégeink, zavarva a labda felhozatalát. A lepattanók terén többször is elaludtunk, melyből újabb esélyhez jutottak a kék mezesek. McCall egy ilyen eset után büntetőzhetett, de csak az elsőnél célzott jól (3. perc 3-1). Jeca is megkezdte a 4. percben, melyre McCall most már mezőnykosárral válaszolt (5-3). Innen egy 8-0-ás periódussal megléptünk. Az 5. percben, 13-3-nál időt is kért riválisunk. A kis pihenő jót tett a szekszárdiaknak, akik a negyed végéig beljebb tudtak jönni (19-12).

A második 10 percben is folytatódott az ádáz küzdelem. Kevés találat esett, a 14. percben nem gondoltuk Tina duplájánál, hogy jó ideig ez volt az utolsó kosár, amit felírhattunk (23-15). A 14. és a 18. perc között ugyanis csupán a kimaradt helyzeteket és eladott labdákat számolgathattuk. Végül Roberto Iniguez unta meg a gólképtelenséget, és magához hívta tanítványait (23-15). Egy eladott labda végén azonban McCall mozdította el az övéit a 15-ről, majd Oblak a 9. pontját is elhelyezte (19. perc 23-19). Nálunk továbbra sem ültek a dobások, bezzeg a túloldalon. Nagyon elkapta a fonalat Zeljko Dokic csapata! Theodoreán távolról, Oblak pedig egy lepattanó után a festékből volt eredményes. Kénytelenek voltunk újfent időt kérni, pillanatok alatt megfordult az állás (20. perc 23-24). Egy dudaszós találattal ismét nálunk volt a minimális előny, de az első félidő utolsó pontos megmozdulását McCall szolgáltatta (25-26).

A lehető legjobban folytattuk a csatát. Aleks egy triplával ugrasztotta talpra szurkolóinkat, majd egy szerzett labdát követően Yvonne hozta kihagyhatatlan helyzetbe Jecát (22. perc 30-26). Lüktető, izgalmas bajnoki döntőt szlgáltatott a két gárda. Tripla estő hozott a negyed közepe. Yvonne-Theodoreán-Yvonne volt a sorminta (25. perc 38-31). Védekezésünket jól mutatta, hogy az elmúlt találkozók egyik legjobb szekszárdi játékosa, Gereben csak a 25. percben szerezte első pontjait, büntetőből (38-33). Egy utolsó másodperces - vagy már késői - szekszárdi dobás után McCall szedte vissza, és harcolt ki magának két büntetőt. Határeset volt, de ilyen esetben nem lehet videón visszanézni a szituációt. Ami a második 10 perc során nem ment, az most mind összejött lányainknak! A 27. percben Zsófi állt bele egy triplába (43-35). Kapitányunk nem sokkal később Costával a nyakán sem hibázta el a tempót. Bravúros kosara átragadt Aleksre is, aki a sarokból jegyzett hármast. Zeljko Dokic kért időt (28. perc 48-37). A 29. percben Danielle révén elértük az 50-es határt (50-37). Bálint Réka büntetőivel közelítettek a vendégek (29. perc 50-39). A 30. percben Debi harcolta ki magának a lehetőséget, hogy feliratkozzon a pontszerzők közé. Mindkét büntetője a helyére került. Több kosár már nem esett, 13 pontos előnyről várhattuk a záró 10 percet (52-39).

Reméltük, hogy megmarad a hajrára is az erő és az előző negyed dobóformája. Jeca tempója mindenesetre bizakodásra adott okot (31. perc 54-39). A védekezésünk is a helyén volt, ahogy az Euroligában megszokhatták tőlünk. Egyedül az eladott labdákra kellett odafigyelni, melyekből hozzájuttattuk a mérkőzés során pár könnyű kosárhoz riválisunkat (32. perc 55-41). A 33. percben Jeca kapott nagyot, dühében beverte 9 méterről a labdát. Persze már nem ért, előtte szólt ugyanis a játékvezetői síp. Aleks duplája viszont már jünak számított (34. perc 57-41). Nem ismertünk elveszett labdát, jó volt nézni a határtalan lelkesedésünket. Debi volt szemfüles a palánk alatt, megmozdulása két büntetőt ért (35. perc 59-43). Jeca is elugrasztotta védőjét. Szabálytalanodtak vele szemben. Az első büntetőt még ő dobta, ám a másodikat már Danielle, miután le kellett cserélni, mivel vérzett a keze. A 36. percben Roberto kért idegesen időt, és a kommunikációt kérte számon centerein (60-46). Nem lassítottunk, Euroliga tempóban száguldoztunk a pályán, melyet nem mindenki bírt az ellenfélnél lábbal. Így hamar összeszedték az 5 csapathibát. A 37. percben Bálint Réka triplája okozott örömet a vendégszektorban (62-51). A 38. percben Studer Ágnes jutott a kipontozódás sorsára, miután a jó ritmusban a festékbe belépő Jecáról egy ütemmel lekésett (64-51). Megérkeztünk az utolsó két perchez, a találkozó már eldőlt, de a két szakvezető nem engedte leülni csapatát. A játékosok meg is tettek mindent, mentek előre a lefújás pillanatáig. A szurkolók pedig joggal ünnepeltek! Egy lépésre kerültünk a bajnoki címtől (70-55)!

Győzelmünkkel 2-0-ra alakítottuk a párharc állását. Folytatás csütörtökön este 20 órakor Szekszárdon, ahol akár a címvédés is bekövetkezhet! 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus