Egy percnyire volt a sikertől a Diósgyőr

Az utolsó percben nyerte meg a derbit a francia csapat a Diósgyőr otthonában, így oda-vissza győzött a magyar alakulat ellen a női Európa Kupa E jelű csoportjában, ám ettől még jó eséllyel pályázik a továbbjutásra a DVTK - igaz, ehhez a hátralévő két idegenbeli találkozóját kellene hoznia Ravenéknek (ami amúgy egyáltalán nem teljesíthetetlen feladat).

Eurocup E csoport, 4. kör
2013. november 28. Miskolc


Aluinvent DVTK Miskolc - Basket Landes 67-72 (17-12, 12-18, 15-21, 23-21)

DVTK: Raven 10/3, Czank, Sverrisdóttir 19/6, Jansone 11.Tobin 2.

Cs: Bálint 8/6, Dubei 4, Bukovszki 10/6, Szabó P. 3/3, Horváth B. Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

Landes: Epoupa 12, Guzman, Ayayi 15/6, Page 4, Sztyepanova 10/3.

Cs: El Gargati 8, Laborde 3/3, Le Gluher-Cano 20/9, Vezetőedző: Olivier Lafargue.

Kipontozódott: Guzman.

A mostanában szoros meccseket vívó DVTK fogadta a francia Landest, amely alakulattól a csoport első mérkőzésén majdnem hússzal kikapott idegenben. Ezúttal a visszavágás és a bravúros pontszerzés volt a cél Bálintéknál.

Sverrisdóttir igen nagy elánnal vetette bele magát a meccsbe, ennek köszönhetően (triplát és sorozatban büntetőket is dobott) 11-2-re elhúzott a DVTK. Az ocsúdás lassan jött össze a franciáknak, de Guzmanék állhatatosan közeledtek, így a negyed végére már csak 5 pont volt a hazai fórból - ettől függetlenül a rajtra nem lehetett panasz, hiszen jól védekezve és főleg elinte szépen támadva előnyben volt a Diósgyőr a még veretlen Landes ellen

A második játékrészben a kisember Epoupa és ellentéte, a center Sztyepanova tett róla, hogy forduljon a kocka. Sőt, az ezen a napon kiválóan dobó Le Gluher-Cano 19-24-re módosította az állást.

A kicsit beragadó DVTK-nál Sverrisdóttir és Jansone kezdte el termelni a kosarakat, ami arra elég volt, hogy a nagyszünetre majdnem meccsnull alakuljon ki (eggyel mentek a vendégek).

A harmadik negyedben az egyébként távolról ezen a meccsen is elég jól tüzelő Diósgyőr kezdett leszakadni. Amikor Laborde egy szem kosarát, egy triplát is beszórta odaát, már 36-46-ra vezetett a Landes. A záró negyed előtt azért még volt esély a fordításra, hiszen közelebb került vetélytársához a küzdő, hajtó DVTK, de ez a játékrész ezzel együtt is a vendégeké volt.

Az utolsó menet következett. Szabó Petra és Bálint egy-egy triplával visszavette a vezetést, ami újra behergelte a hazaiakat (53-52). Innentől "kard-ki-kard" meccset játszottak a csapatok. Bárki nyerhetett. Általában azonban a franciák léptek előre hamarabb, s a DVTK követte őket. Legutoljára 65-65-nél volt egál az állás, amikor kicsivel több mint egy perc volt hátra.

Sztyepanova viszont bemutatta, messziről is eltalálja a célt: triplával demoralizálta a hazaiakat, amire utána még négy alkalommal "segített rá" Le Gluher-Cano büntetőkből. Erre csak egyszer volt válasza a Diósgyőrnek, s végül kikapott egy végig kiélezett, fordulatos mérkőzésen.

A valamivel pontosabban célzó és az egyértelműen jobban lepattanózó franciák győztek, még úgy is, ahogy több labdát adtak el a magyar csapat tagjainál.

A DVTK jelenleg 2 siker mellett 2 vereséget tudhat magáénak. Ezzel az Európa Kupa csoportkörében a 2. helyen áll az E csoportban, ugyanolyan mutatóval, mint a német Wasserburg, amellyel még idegenben játszanak Tobinék. Vélhetően ott dől el, hogy melyik alakulat lesz második, s biztos továbbjutó (a 7 csoport 2 legjobb harmadikja is továbblép, de ez ugyebár lutri).

Fotó: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus