Előbb önmagát majd ellenfelét győzte le a Sopron

Rémálomszerűen kezdett, álomszerűen fejezte be az Euroliga nyitó meccsét a Sopron, s értékes győzelemmel kezdte a sorozatot.

Nem igazán hozta lázba a soproniakat az Euroliga nyitánya, szektorok tátongtak üresen az MKB Arénában. Hawkins 45 másodperc alatt két duplával tette le névjegyét az Euroligában, Hanusová triplával felelt - a két erőcsatár egymást fogta...

Hawkins hamar begyűjtött két hibát. Kintről, mezőnyből nem igazán jöttek a pontok, Hanusová újabb triplája után a negyed közepén 5 ponttal megugrott a Brno. Külső posztról az első kosarat hazai részről Fegyverneky szerezte. Idegesen, rossz ritmusban, felfogásban, egyénileg erőlködve játszott a Sopron, a nyugodt, türelmes cseh csapat a negyed második felében 14-2-es szakaszt bemutatva  elhúzott a széteső magyar bajnok ellen

Pecková triplájával tovább mélyült a szakadék a két csapat között. A Brno nagy előnye birtokában pihentette egy-két kulcsemberét. Sikerült labdákat szerezve, Faris ziccereivel kicsit közelebb kerülni a Brno csapatához a Sopronnak. A negyed közepén egymás hibáiból éltek a csapatok, vagy 3 percig állt 18-30 a táblán - 18 óra 31-kor is...

A hosszú, közös kosárcsendet Hawkins törte meg két jó büntetővel, Hanusová rögtön felelt. Mivel Hanusovát továbbra sem tudták tartani az újfent kapkodni kezdő hazaiak, ismét 10 pont fölé nőtt a vendég előny. A félidő hajrájában a mezőny messze legjobbja, Hanusová leült pihenni. Felállt védelem ellen meg is állt a Brno tudománya, ám a roppant ideges hazaiak gyermekded módon eladott labdáiból könnyű kosarakkal tartani tudták 10 pont fölötti előnyüket. Az Uniqa játékosai az első félidőben egész meccsre való, tucatnyi labdát adtak el. 

Ügyes cseh akció végén Jurcenková növelte a Brno előnyét, Zsovár betörés után némiképp szerencsés találattal válaszolt. Egész pályás letámadással próbálta lassítani a cseh akciókat a Sopron, Jalcová dobott triplát, kissé hazardírozva, rendezetlen védelem ellen, amikor még senki nem ért fel a lepattanóra.  Sikerült egy-két hibába belehajszolni a Brnót, ráadásul a cseh csapat nem egészen 3 perc alatt összeszedte a 4 személyit. 10 ponton belülre került, sőt Fegyverneky triplájával 6-ra zárkózott fel az Uniqa. A negyed közepén Hamliton büntetőkkel törte meg a hosszabb cseh kosárcsendet. A hosszú ideje csak tévesztő Hawkins palánkos kosarával 4-re jött föl a Sopron. A kiélezett helyzetben Pecková s az újabb hármast beemelő Hanusová vette vállaira a Brnót. A szakasz végén Sztankovics fontos labdákat s pontokat szerzett, ám a negyed végén Hanusová és Key büntetőivel 7 pontos cseh előnyt mutatott a tábla. 

Pecková magassági fölényét kihasználva Faris-szel szemben 9 pontosa növelte a cseh előnyt a záró szakasz elején. Utána azonban Hanusová is pontatlanná vált, Faris, Fegyverneky és az ügyesen játszó Sztankovics révén a közönséget tűzbe-lázba hozva egy 7-0-s futást bemutatva 2-re jöttek föl. Több labdája is volt az Uniqának a támadásban elbizonytalanodó cseh csapat ellen az egyenlítésre, sőt a fordításra. Ezeket azonban Tetemondová mellédobta. Szerencsére a túloldalon Hamliton is egy büntetőt. Fegyverneky labdáját "szippantotta be" a hazai gyűrű, egyetlen pontra csökkent a Brno előnye - a legrosszabbkor villant Hanusová. A túloldalon viszont Faris a legjobbkor - triplával egalizált. Az utolsó 5 perc egyértelműen az Soproné volt, ezt a periódust 12-4-re nyerte az erejével elkészülő elenfele ellen a Sopron, amely előbb önmagát, majd ellenfelét is legyőzte. 

Uniqa Euroleasing Sopron - BK  IMOS Brno (cseh) 73-67 (14-27, 14-13, 21-16, 24-11)
Sopron, női Euroliga mérkőzés 600 néző. V: Kovacevic (német), Csekov (bolgár), Vladic (osztrák)

Sopron: Fegyverneky 25/3, Faris 14/3, Tetemondová, Hawkins 12, Krnjics 8. Cs: Licskai, Zsovár 2, Simon 7/3, Sztankovics 5. 

Brno: Jalcová 9/3, Key 7/3, Pecková, Hanusová 27/9, Jurcenková 5. Cs: Hamilton 6, Kasparková, Vlková.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus