Euroliga: Egy negyedig élt a remény

Az első negyed után még 8 ponttal vezetett a Szpartak Moszkva ellen az Uniqa Euroleasing Sopron az Euroliga nyolcaddöntőjének visszavágóján. A két középső negyedben azonban az orosz csapat bebizonyította: erősebb, jobb együttes, mint a soproni, s újabb biztos győzelemmel jutott a nyolcas döntőbe. A Sopron is egy nyolcas döntőre készülhet, a Magyar Kupára

Uniqa Euroleasing Sopron - Szpartak Moszkva 54-69 (22-14, 10-24, 8-17, 14-14)

Közel 40 pontos moszkvai vereség után próbált talpra állni a Sopron. Nem úgy indult a meccs, hogy sikerült, 41 másodperc elteltével már 4-0-ra vezetett az orosz csapat. Szerencsére Fegyverneky hamar szépített. A folytatásban Ciglar triplájával s Hawkins kosarával tapadt a Sopron az ekkor Tyihonyenko vezette Szpartakra. A szakasz közepén Krnjics kosarával át is vette a vezetést az Uniqa, sőt Hawkins hármasával 4 ponttal meg is ugrott, 8-5-ös Szpartak vezetés után egy 7-0-s futást bemutatva. Időt kért a Szpartak, majd a negyed hajrájában nem egészen fél perc alatt ledolgozta hátrányát, miközben a 8. percben szerezte első kosarát a Moszkvában parádézó Petrovics. Újítani tudott a Sopron, Fegyverneky és Krnjics remek megmozdulásaival egy parádés 8-0-s utolsó bő másfél másodpercet produkált a negyed végén.

Petrovics és Baljakova vezetésével üldözőbe vette a Szpartak a Sopront, egy 9-2-es 3 és fél percet produkálva 1 pontra jött föl - érthető volt Polenek időkérése. Baric triplájával át is vette a vezetést az orosz együttes, ám a negyed közepén Simon és Ciglar villanásaival visszavette a vezetést az Uniqa. Ez azonban sajnos csak egy rövid fellángolás volt a magyar bajnoktól, 28-26-os Uniqa vezetés után a Szpartak Baric és Petrovics vezérletével egy 10-2-es futást mutatott be, s végül 6 pont előnnyel zárta az első 20 percet.

A második félidő hosszú, több, mint 2 perces kosárcsenddel kezdődött, amelyet Vieru révén a Szpartak tört meg. Fegyverneky próbálta versenyben tartani a Sopront, de a hazaiak nem tudtak igazán közel kerülni az orosz együtteshez, sőt a negyed közepén Tyihonyenko újabb kosarával 10 pontra nőtt a hátrány. Ez megnyugtatta a vendégeket, a soproni lányok pedig kapkodni kezdtek. A negyed vége egyértelműen az orosz együttesé volt, amely a záró negyed előtt 15 ponttal vezetett.

A záró szakasz elején a szünet után időnként elég magára hagyatva küzdő Fegyverneky újabb villanásaival egy 7-1-es futással 10 ponton belülre került a Sopron. Hawkins kipontozódott, 56-47-es vezetése után a Szpartak pedig egy 7-0-s rohammal eldöntötte a meccset s a párharcot.

Sopron: Ciglar 9/3, Fegyverneky 19, Simon 4, Hawkins 9/3, Krnjics 11. Cs: Tetemondová, Zsovár, Faris, Sztankovics 2,
Szpartak: Baric 15/6, Petrovics 9, Beljakova 11/3, Tyihonyenko 16, Vieru 11. Cs: Namok 5/3, Ajdukovics 2,  Grigorjeva, Levcsenko.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus