Euroliga: Súlyos soproni vereség

Hiába nyújtott ismét klasszis teljesítményt a 33 pontig jutó Tianna Hawkins, az Uniqa-Euroleasing Sopron 24 pontos, 80-56-os vereséget szenvedett a Wisla Krakkó otthonában az Euroligában. A magyar bajnok már az első negyedben 15 pontos hátrányba került és onnantól fogva csak futott az eredmény után

Wisla Can-Pack Krakow – Uniqa-Euroleasing Sopron 80-56 (29-14, 16-16, 13-11, 22-15)

Krakkóban egyetlen vendég csapatnak sincsen könnyű dolga, a lengyelek 5-4-es mérleggel állnak az Euroligában, de híresek fanatikus közönségükről is. Több ismerőst akadt a krakkóiaknál, elég csak a korábban Sopronban is játszó Tamanéra, az ex-pécsi Quigley-re vagy az egykori magyar kapitányra, Stefan Svitekre gondolni.

Jobban kezdett a Wisla, ráadásul az egyaránt két faultos Faris és Krnjics is hamar a kispadon találta magát. Az 5. percben Lavender kosarával 14-6-ra vezetett a Krakkó. Hiába kért időt a Igor Polenek, sem támadásban, sem védekezésben nem találta a ritmust a magyar együttes. Olyannyira, hogy a rendre könnyű kosarakat szerző hazaiak pillanatok alatt 17 pontra növelték előnyüket. Hiába tört meg hosszú gólcsendet Tetemondova a negyed 29-14-gyel zárult.

A folytatásban javított védekezésén a Sopron, sajnos közeledni így sem sikerült, de Krnjics pontjaival legalább nem nőtt a különbség. A továbbra is tarthatatlan Lavender és Hawkins pontpárbaját hozta a negyed második fele. A 19. percben Zsovár triplája késztette időkérésre a házigazdát, nem sokkal később viszont egy rossz fölre érkezést követően kellett ápolni a magyar bedobót. A nagyszünetre végül megmaradt a 15 pontos különbség (45-30).

A fordulás után Hawkins lépte át hamar a 20 pontos határt, és Zsovár is beemelt egy távolit, de a hazaiak továbbra sem engedték látótávolságon belülre a soproniakat, állandósulni látszott a 15 pontos különbség. A negyed végi dudaszó előtt Zurowska marad teljesen üresen a gyűrű alatt, így ziccerével 58-41-re ment a Wisla.

A záró negyedben pillanatok alatt átlépte a húsz pontot a különbség, Igor Poleneknek a súlyos vereség elkerüléséért kellett időt kérnie (63-41). Tetszés szerint érte el pontjait a Wisla, miközben az ismét rendkívül ponterős Hawkins törte meg a soproni gólcsendet. A hazaiak már 27 ponttal is vezettek, végül Hawkins triplájával zárult a mérkőzés, simán, 80-56-ra győzött a lengyel csapat.

Wisla: Ouvina 9, Quigley 9, Szott-Hejmej 12/6, Lavender 20, Tamane 7. Csere: McCray 12, Zurowska 11, Pawlak, Skobel.

Sopron: Ciglar 2, Fegyverneky 2, Faris, Hawkins 33/3, Krnjics 10. Csere: Tetemondova 3/3, Sztankovics, Simon Zs., Zsovár 6/6.

Fotó: Tóth Zsombor

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus