Hibátlan idényt zárt, söpréssel bajnok a Sopron Basket

A szezonban senki sem tudta megverni, de igazán megszorongatni sem Roberto Iniguez csapatát, méltó helyre került a bajnoki trófea.

Női NBI/A, döntő, 3. mérkőzés
Sopron Basket - Aluinvent DVTK  67-53 (22-7, 9-15, 24-11, 12-20)

Sopron: Turner 11/3, Casas 12, Crvendakic 17/9, Dupree 8, Határ 8.
Csere: Zahui 9/6, Dubei -, Fegyverneky -, Varga K. -, Czukor -, Weninger -.

DVTK: Medgyessy 7, Walker-Kimbrough 5/3, Skoric 6, Putnina 7, Mokango 19.
Csere: Szabó F. -, Kiss -, Zele -, Szücs 4/3, Kányási 5/3, Eperjesi -.  

 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A döntő első két mérkőzését főként domináns védekezésének köszönhetően simán nyerte a címvédő Sopron Basket, így harmadik nekifutásra már a bajnoki címért léphettek pályára Fegyverneky Zsófiáék - győzelem esetén veretlen szezont zár Roberto Iniguez együttese. Nos, bajnokhoz illően kezdtek a soproni lányok, Crvendakic, Turner, Dupree és Határ egyaránt 4, míg Casas hat egységet szorgoskodott össze a nyitónegyedben. míg a miskolciak oldalán egyedül Mokango 7 pontja szerénykedett (22-7). Neem adta azonban fel a DVTK, a második felvonásban fentebb kapcsoltak védekezésben a piros-fehérek is - Putnina, Skoric, Walker és Medgyessy is betaláltak, és ezúttal ők tartották 10 pont alatt a játékrészben a Sopront - 31-21-gyel mehettek a felek a nagyszünetre. 

Putnina kosarával hét pontra is feljött a diósgyőri alakulat a harmadik felvonás elején, de Casas és Turner vezérletével tudott újítani a Sopron Basket. Crvendakic triplájával már a húszat is elérte a különbség, úgy tűnt, az első után ezt az etapot is rendesen megnyomja a címvédő. Zahui is betalált távolról, 22-vel vezetett, jó úúton járt 13-ik bajnoki címe felé a hazai gárda (55-33). A zárónegyed első perceiben nem esett egyetlen pont sem, sorra puskázták el a lehetőségeket a csapatok. A Cziczás-hölgykoszorú kapta el előbb a fonalat, de öt perc alatt így is mindössze hat pontot tudtak ledolgozni hátrányukból Skoricék (60-44). Bár kissé beragadtak a hazaiak, kettő perccel a rendes játékidő vége előtt még mindig maradt 14 pont az előnyükből - Mokango 19 pontja mellett nem akadt olyan miskolci, aki 5 pont fölött termelt volna, szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnt a fordítás. Ez végül nem is sikerült, a Sopron Basket az egész idényben nem talált legyőzőre, ami a klub 13-ik bajnoki címét jelentette - aligha férhet kétség ahhoz, hogy megérdemelt a címvédés. 

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus