Ismét előnyben a PEAC-Pécs

Abby Bishop remek játékának köszönhetően 2-1-re vezet a női bajnokság fináléjában a PEAC-Pécs együttese, miután Pécsett 80-69-re győzött a PINKK-Pécsi 424 ellen. A PEAC nagyon jól kezdte a találkozót, a PINKK többször is felzárkózott, egy ízben három pontra is, de Zseljko Djokics csapata rendre újított és végül egy győzelemre került a bajnok címtől.

PEAC-Pécs – PINKK-Pécsi 424 80-69 (27-12, 10-18, 17-15, 26-24)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, döntő, 3. mérkőzés. Vezette: Cziffra Cs., Papp P., Frányó P.

Mintha mi sem történt volna a női döntőben – mondhatnánk, hiszen két mérkőzés után 1-1-re állt a két pécsi együttes. Roberto Hernandez nem változtatott komlói kezdőcsapatán, azaz az akkor nyerőember Kennedy kezdett Iványi helyén. A túloldalon viszont ott volt a pályán a feldobáskor Maurita Reid (Fűrész helyett) – a hátvéd egyébként tökéletesen mutatta a PEAC formáját a két meccs között, az elsőn 22, a másodikon 5 pontig jutott.

Rakoncátlankodó órával és PEAC támadólepattanókkal kezdődött a találkozó. Amúgy is jobban kezdett a házigazda, Bishop hozta a párharcot Tomlinson ellen, aki ráadásul a 4. percben megkapta a második faultját is (9-4). A PEAC ausztrál kiválósága érezte is, hogy nagyon megy neki, egy triplát is berámolva 18-8-ra növelte csapat előnyét – azonnal időt is kért Roberto Hernandez. Ez sem hozott javulást a PINKK játékában, sőt olykor könnyű kosarakkal nőtt a különbség. A negyed végjátékához közeledve Reid kétszer is faulttal együtt ziccerezett, amellyel 27-12-re, nagyon magabiztosan vezettek tíz perc után.

Kicsit keményített játékán a folytatásra a PINKK, de nem igazán találta a legjobb ötösét a vendégcsapat, nem úgy Zseljko Djokics, aki érthetően alig cserélt jól játszó kezdőcsapatán. Tomlison ugyan a padon ült, de a helyén a jól játszó Pascua kezdte közelebb hozni övéit, a 14. percben a pontjaival visszajött tízen belülre a PINKK (29-20). Sokkal jobban akadozott a PEAC támadójátéka ebben a negyedben, lassan dolgozták is le hátrányukat Pascuáék. A 19. percbe fordulva Tomlinson tempójával 33-28-ig tudott feljönni a PINKK, majd Jovanovics kapcsolt és pontjaival 37-30-cal zárult a félidő.

A nagyszünet után Pascua folytatta ott, ahol abbahagyta, 37-34-nél pedig egy labdára közelített csapata. Aztán Reid labdalopása és ziccere tartotta a félidei közte 7 pontot, ám összességében ez a játékrész inkább a hibákról szólt. Bár a PEAC sem célzott valami acélosan távolról (2/11), de a PINKK teljesen képtelen volt bevenni triplából a gyűrűt (0/9). Közben mélyítette gondjaikat, hogy legjobbjuk, Pascua beütötte negyedik hibáját – hosszú idő után pedig újfent tíz fölé kúszott a PEAC előnye. Harminc percet kellett várni az első PINKK-triplára, ennek ellenére a negyedet hozta az ekkor ismét Reid vezette hazai csapat (54-45).

A záró negyed Bishop szenzációs kosarával indult, majd Tomlinson ütötte be újabb faultját, ráadásul a PINKK centere két ziccert is elpuskázott, igaz egy 2+1-gyel „javított” (58-50).  A 33. percben Fűrész triplázott, sőt Roberto Hernandeznek szórtak oda a játékvezetők egy technikait is – pillanatok alatt 14-re hízott a PEAC előnye. Megint kapaszkodni kezdett a PINKK, olyannyira összejött ez, hogy Sarok triplája majd Ruják nehéz középtávolija után megint csupán öt pont volt a különbség (66-61). Akár egy labdára is feljöhetett volna a PINKK, de egy könnyelműen eladott labdát Raksányi büntette egy gyilkos távolival, Reid pedig faulttal együtt koronázta teljesítményét. Ráadásul Pascua és Tomlinson számára is véget ért a találkozó, utóbbira ráadásul technikait is fújtak, miután megtapsolta a játékvezetőket. A záró percbe érkezve így újfent tíz fölé nőtt a PEAC vezetése, ezzel pedig el is dőlt a finálé második mérkőzése. Egy győzelemre került a bajnoki címtől a PEAC-Pécs, de szerdán a PINKK Komlón újfent kiegyenlíthet.

PEAC: REID 18, Raksányi 14/6, JOVANOVICS 13, Nagy-Bujdosó 6, BISHOP 19/3. Csere: Fűrész 5/3, Kublina 4, Pap, Orozovics, Nagy D. Vezetőedző: Djokics Zseljko. Edző: Imreh Ajtony

PINKK: Kennedy 11/3, HOLT 12, Sarok 5/3, Őri 2, Tomlinson 11. Csere: Iványi 6, Ruják 4, Győri, PASCUA 18, Kováts N. Vezetőedző: Roberto Hernandez. Edző: Szentendrei Áron

Kipontozódott: Pascua (38. perc), Tomlinson (39. perc).

A két győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a PEAC-nak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus