Kis arányú DVTK, nagy arányú Cekk vereség

Két mérkőzés került megrendezésre a Közép-Európai Liga 7. fordulójában, ahol a Diósgyőr hazai pályán kapott ki a rivális Soprontól, míg a Cegléd nagy pofonba szaladt bele a szlovákiai Somorján.

 

 

Aluinvent DVTK Miskolc - UE Sopron 62-70 (17-21, 10-11, 19-12, 16-26)

A vendég soproniak szerezték meg a mérkőzés első találatát. Hawkins kapott nagyon jó labdát Fegyvernekytől és egy védekezési hiba után a festékből szerzett két pontot. Eddig tartott egyelőre a sárga-zöld "uralom", hiszen gyorsan éledt a Diósgyőr, hét-nyolc pontot szorgoskodtak össze pár perc alatt a hazaiak. Ebből Raven egy hármassal, Bálint és Tobin két-két ponttal vette ki a részét. Persze nem hagyta magát a Sopron, egy szigorúbb védekezéssel felszívta magát és két perc alatt egyenlítettek Simonék. A borsodi csapat elég sok személyi hibát vétett az első tíz perc hajrájában, amivel a vendégek köszönték szépen és éltek is, nagyon jó százalékkal értékesítették a büntetőket, így egy stabil 4-5 pontos előnyben voltak még az utolsó pillanatokban is. Végül négy pontnyi előny megmaradt az első tíz perc végéig (17-21).

Az iramra továbbra sem lehetett panasz 11 perc után sem. A DVTK indított jobban az első szünet után, bár Szabó csak az egyik büntetőjét dobta be előtt Raven szépen állt a bestékben, ezzel pedig mindössze egy pont volt már csak a borsodi gárda hátránya. Akármennyire is küzdött a piros mezes csapat, a Sopron mindig tett annyi pluszt a produkciójába, hogy az öt pont körüli távolságot megtartsa. Ez után percekig lassan csordogált a mérkőzés olyannyira, hogy egyenlíteni tudott a Diósgyőr majd Fegyverneky két büntetője nyomatékosította, hogy nem engedik ki kezükből a vezetést a soproniak. Krnjics pontjai zárták a második játékrészt, amivel továbbra is megmaradt csapata néhány pontos előnye (27-32).

Nem hozott kisebb csatát a folytatás sem. A nagyszünet után tovább zárkóztak a miskolciak, leginkább Bálint és Raven vette ki a részét. Átütő sikert továbbra sem értek el, hiszen a vendégeknél Hawkins extra teljesítménye valamint jó csapatvédekezés maximum egy-egy eglálkörül eredményt engedélyezett Czankéknak, mígnem elérkezett a 30. perc mikor Dubei triplája két pontos vezetést adott a hazaiaknak így ez volt az első olyan negyed, ahol diósgyőri vezetéssel zárult a játékrész (46-44).

Igen jó napot fogott ki az edig 15 egységével Fegyverneky, leginkább neki volt köszönhető, hogy a vendég Sopron visszavette a vezetést. Igaz, a DVTK sem hagyta magát, csak néhány pontos különbségek voltak és még 33 perc játék után is megjósolhatatlan volt a párharc kimenetele. 35 perc után viszont ismét egál, ebből is látszik, hogy nagyon akart mindkét együttes. Nem csillapodtak az izgalmak még az utolsó jelenetekben sem. Fej-fej mellett haladtak a csapatok és ha nem sokkal, de most is Hawkinsék jártak előbb. Az utolsó néhány perc viszont abszolút úgy alakult, ahogy azt a soproni lányok akarták és ezzel nyolc pontos győzelmet arattak (62-70).

DVTK: Raven 14, Bukovszki 3, Bálint 12, Tobin 11, Jansone 0, csere: Horváth, Szabó 5, Czank 4, Vincze 4, Dubei 9.

Sopron: Fegyverneky 15, Simon 4, Hawkins 24, Krnjics 10, Faris 0, csere: Licskai 2, Zsovár 9, Stankovic 3, Böröndy 0, Tetemondova 3.

Kipontozódott: -

 

SBK Samorin - Ceglédi EKK 107-51 (19-12, 39-7, 24-11, 25-21)

Nagy intenzitással kezdődött a Somorja-Cegléd mérkőzés is. Felváltva estek a pontok már az első pillanatoktól kezdve. A ceglédben leginkább a Frieson és Skobel dominált, míg a másik oldalon Jaeschke vitte hátán csapatát, pechjére társa nem nagyon akadt ezért az ő gyorsan megszerzett hat pontja tartotta a lépést az igen jó csapatmunkát bemutató vendégek ellen.

Ekkor viszont fordult a kocka, éledezni kezdett a hazai gárda, Sujova és Slamova is értékes pontokat szállítva előnybe került a Somorja. Az említett két CEKK játékoson kívül senki nem szerzett pontot, így nem is volt csoda, hogy a hazaiak hét pontos előnnyel abszolválták az első játékrészt (19-12).

A második játékrész viszont nem kezdődött jól magyar szempontból. A hét pontos hazai előny percek alatt megduplázódott, gyakorlatilag egy egy 16-4-es rohammal állva maradt a Cegléd és ekkor még csak 14 perc telt el a találkozóból. Ez után az iram fokozódott, de sajnos nem a magyar csapat kedve szerint. A Ceglédiek mindössze 7 (!) pontot szereztek a második játékrészben a Somorja 39-ével szemben, így már ekkor érezhető volt, hogy kizárólag földöntúli erővel lehet esélyük akár egy szorosabb eredményre is. Ez első 20 perc végén az eredményjelző pedig 58-19-es állást mutatott a hazaiak javára.

Nem változott a játék képe a továbbiakban sem. A hazai csapat érezhetően visszavett, a vendégek pedig nem tudtak mit kezdeni az első félidőben összeszedett hátránnyal, így nem lehetett más a végkimenetel mint tisztességes vereség (107-51).

SBK Samorin: Skorics 15, Slamova 5, Sujova 14, Vynuchalova 12, Jaeschke 14, csere: Van Dalen 7, Csokova 8, Oravcova 14, Kosikova 0, Ivanova 5, Feketeova 13.

Ceglédi EKK: Gorjanácz 2, Mányoky 2, Skobel 17, Serbán 4, Frieson 12, csere: Szabó 5, Kobolák 7, Filipowicz 2, Kmézics 0.

Kipontozódott: -

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus