Krivacsevics arany-, a Sopron ezüstérmes a Közép-európai Ligában!

A Good Angels Kosice nyerte a Közép-európai Ligát. Az Uniqa a közelmúltban a Közép-európai Liga alapszakaszának záró fordulójában nyerni tudott Kassán, oda-vissza legyőzte a szlovák bajnokot, a sorozat döntőjében ez nem sikerült. A kassai csapat az első perceket leszámítva végig vezetve nyert a hullámzó teljesítményt nyújtó, az utolsó pillanatig küzdő soproni együttes ellen.

Uniqa Euroleasing Sopron - Good Angels Kosice 63-70  (10-19, 12-16, 18-20, 23-15)

Bár a Közép-európai Liga döntőjét Kassán rendezték, a kiírás szerint a Sopron volt a "hazai", pályaválasztó együttes.

Most Faris kosarával az Uniqa szerzett vezetést. Az első pár perc Faris és Kizer pontpárbaját hozta. A 3. perc végén Bojovics kosarával vezettek először a kassaiak. Ettől lendületbe is jött a szlovák bajnok, egy-egy Perkins és Abdi triplát tartalmazó 8-2-es rohammal megugrott. A szakasz közepén érkezett a kassaiakhoz a két ex-soproni játékos, a kisebb sérülés miatt az elődöntőt kihagyó Krivacsevics, valamint a régebben, jó évtizede a soproni csapatban kosarazó Zirková. Ez utóbbi, jelenlegi csapata 4 pontos vezetésénél triplát dobott. Sajnos a negyed utolsó 2 percében nem szerzett pontot az Uniqa, a végén Simon a büntetőket is kihagyta, a negyed 9  pontos kassai vezetéssel zárult.

A második 10 perc Fegyverneky sikeres büntetőivel kezdődött, Ciglar duplája után pedig, amikor 5 pontra csökkent a kassai előny, időt is kért a szlovák szövetségi kapitányi posztot is betöltő Maros Kovacik. Bő 2 perc múlva, már Igor Polenek kérte a játék megszakítását, volt is mondandója, hiszen közben Kizer duplájával és Perkin újabb hármasával 10 ponttal megugrott a Kassa. A negyed közepén, kemény küzdelemben tartotta a 7-9 pontos előnyét a szlovák bajnok, majd a félidő hajrájában Abdi villanásaival és Bojovics kosár plusz büntetős akciójával egy 8-0-s futást bemutatva 15 ponttal meglépett a Kassa.  Fegyverneky büntetőivel 2 pontot faragott szünetig tetemes hátrányából a Sopron.

Perkins kosarával kezdődött a második félidő, Fegyverneky révén triplával próbált kapaszkodni az Uniqa. A távoli találat lendületet adott a soproni lányoknak, egy 7-0-s rohammal 10 ponton belülre kerültek. E kritikus helyzetben Perkins dobott triplát.  Ciglar azonnal hármassal felelt. A szakasz közepén a Kassa két amerikai játékosa, Kizer és az újabb hármast dobó Perkins révén a szlovák csapat 15 pont körüli előnyt tudott állandósítani. Hawkins büntetőivel tisztes távolból követte ellenfelét a Sopron, Zirková triplájával közel 20 pontra nőtt a hátrány. A negyed végéig ezt 15-re csökkentette Fegyverneky és Hawkins.

A záró 10 perc Hawkins kosarával kezdődött, majd Zirková és Simon "váltott" triplát. A negyed közepén Hawkins szinte egymaga hozta fel 10 pontra  Sopront. Hogy ne legyen szorosabb a meccs, Perkins majd a triplát dobó Bojovics gondoskodott.  Újra megugrott 15 ponttal a Kassa. Az Uniqa utolsó leheletéig küzdött. Perkins személyi hibája után Zorková technikait is kapott, nem egészen 2 perccel a befejezés előtt Fegyverneky 4 büntetőjével 8-ra zárkózott. A végjátékban tovább tudott faragni hátrányán a Sopron, de a kassai csapat sikerét nem tudta kétségessé tenni.
Sopron: Fegyverneky 14/3, Faris 8, Zsovár 1, Krnjics, Hawkins 20/3. Cs: Simon 3/3, Ciglar 13/3, Tetemondová, Sztankovics 4, Licskai.
A Kassa legjobb dobói: Perkins 23/12, Bojovics 16/3, Zirková 11/9, Kizer 9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus