Légiósai vezették győzelemre a Diósgyőrt

Ijesztően indult a belgiumi Európa-kupa mérkőzés a Diósgyőr számára, ám légiósai vezérletével már az első negyed végére megnyugtató előnyt szerzett Peresztegi Nagy Ákos együttese. Ettől kezdve pillanatnyi veszély nem fenyegette a DVTK biztos idegenbeli sikerét.

Női Európa-kupa, E-csoport, 5. forduló
Lotto Young Cats- Aluinvent DVTK Miskolc 61-80  (18-29, 14-14, 11-21, 18-13)

Annak a nyeretlen belga csapatnak az otthonában lépett pályára a Diósgyőr, amelyet Miskolcon fölényesen, 106-60-ra legyőzött. Figyelmeztető lehetett viszont Peresztegi Nagy Ákos tanítványai számára, hogy a legutóbbi fordulóban a német Wasserburg otthonában csupán 5 ponttal kaptak ki a "Fiatal Macskák", 1-gyel kevesebbel, mint amennyivel a nyitó fordulóban német földön. 

Neki is esett a Diósgyőrnek a belga alakulat, bő 2 perc elteltével Strubbe sorozatára építve 8-0-ra vezetett, amikor Sverrisdottir egy kosár plusz büntetős akciót mutatott be. Megmozdulása egy 11-0-a diósgyőri "száguldás" kezdetét jelentette, melyben Jansone triplát dobott,Raven pedig kosár plusz büntetős játékkal vétette észre magát. A szakasz második fele egyértelműen a Diósgyőr volt, Sverrisdottir szépen "megszórta" triplákkal a vakmerő kezdés után kiscicákká szelídülő belga lányokat. A kosarakban gazdag első negyed végén 11 ponttal vezetett a Diósgyőr.  

Lendületben maradt a magyar csapat, a második negyed elején Bukovszki és Dubei villanásaival 15 pontra nőt a DVTK előnye. Ekkor Rosseel dobott triplát, ami egy 8-2-es belga részhajrá nyitó momentuma volt, 10-en belülre kerültek a "Macskák". A szakasz közepén a két amerikai, Tobin és Raven megállította a hazai együttes felzárkózását. Félidőben maradt az első negyed utáni 11 pontos diósgyőri vezetés.

A második szakasz elején tartotta, majd Raven-Jansone kettős "megrázta magát", s egy 11-2-es rohamot vezetett, amellyel 20 pontra duzzadt a különbség. A negyed végén Tobin jóvoltából tartotta ezt a miskolci alakulat. 

A záró szakasz jelentős részében már csapata cserejátékosait szerepeltette Peresztegi. Hendrickx révén próbált kozmetikázni az eredményen a hazai csapat, 

Young Cats: Rosseel 6/6, Strubbe 13, Leemans 6, Nauwelaers, Hendrickx 21. Cs: De Baets, Verelst, Devliegher, Goyvaerts 2, Geldof 11.
 
Diósgyőr: Czank, Raven 18/3, Sverrisdottir 16/9, Jansone 15/3, Tobin 11. Cs: Bukovszki 3, Bálint 6, Dubei 6, Szabó P 5., Vincze. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus