Megizzasztotta a Fenert a Sopron

Az utolsó másodpercekig szorossá tette a mérkőzést a Sopron.

Női Euroliga
Sopron Basket - Fenerbahce SK 80-84 (12-19, 22-21, 30-21, 16-23) 

A wb-sopron.com összefoglalója:

"A csoport második helyének megszerzése szempontjából kulcsmérkőzést vívtunk az ikonikus török klub, a Fenerbahce ellen. A sérüléssel bajlódó Fegyverneky Zsófi és Határ Betti is bemelegített a társakkal, de mindketten a kispadon foglaltak helyet a feldobáskor. 

A feldobás után egy villám akcióval adtuk meg az alaphangot a mérkőzésnek, melynek végén Aleks ugrasztotta talpra lelkes szurkolóinkat. A törökök ellentámadása is sikeresen zárult, Vaughn ejtette be a labdát közelről (2-2). Nagyon koncentrált volt mindkét fél, az első támadások hiba nélkül futottak végig. A 3. perc közepén a törökök hibáztak először dobást, de Zandalasini triplája révén nem sokkal később egyenlítettek (9-9). Az. 5. perc elején Plum juttatta előnyhöz riválisunkat (9-11). Most már több hiba csúszott a befejezésekbe, igaz a védekezést is magasabb szintre emelték a csapatok. Vardarli a 7. percben beemelt egy triplát a sarokból, Roberto Iniguez pedig jelezte, hogy időt kér. Szükség is volt erre, hiszen 8-0-ás futásban voltak a sötét mezesek (9-14). A 7. percben cseréltünk először. Candice váltotta a pályán a második hibáját begyűjtő Tinát, miközben Zandalasini büntetőivel tovább nőt a vendégek előnye (9-16). A 8. percben Amanda triplájával ért véget a rossz periódusunk, de sajnos Verameyenka is egy távolival válaszolt (1. negyed 12-19). 

Egykori spílerünk, Bria Hartley rögtön egy látványos, hátralépéses triplával folytatta a mérkőzést. Mi is nagy energiával dolgoztunk, de a dobásoknál jobban céloztak a török sztárok, így megérdemelten volt náluk az előny (12. perc 17-24). Ennek ellenére mégis csökkenteni tudtuk a különbséget. A 13. percben Aleks hármasa után a francia válogatottat is irányító Valerie Garnier hívta magához tanítványait (20-24). Utóbbi mérgesen ordította le a védekezési hibát vétő amerikai WNBA sztárt, Kelsey Plum-ot a 14. percben. Candice duplájával két pontra jöttünk fel (24-26)! Candice és Sottana dobópárbaját hozta a negyed dereka. Mivel Candice az egyiket faulttal együtt juttatta a gyűrűbe, így újabb egy pontot faragtunk rajtuk (16. perc 29-30). A palánkok alatt nagy harcot vívtunk a kilókkal és a centikkel. Debi két sikeres büntetőjével a 17. percben átvettük a vezetést (31-30). Nagy része volt ebben szurkolóinknak is, akik nagy hanggal hajtották előre a lányokat. A hibáinkat azonban azonnal megbüntette elelnfelünk, így a 18. percben nekünk kellett időt kérni (31-34). Tina begyűjtötte a harmadik hibáját, a parketten Amanda váltotta (19. perc 31-36). Zandalasini igazolta félelmetes hírét, extra megmozdulásaival ismét növekedett a törökök előnye a szünetre (34-40). 

Candice erte meg egy csellel a magasabb Verameyenkát, de Zandalasini ott folytatta sajnos, ahol az előző játékrész végén abbahagyta (21. perc 36-43). Amandát sem kellett félteni, a 22. percben már ő is 17 pontot számlált (39-45). A brutális fizikummal megáldott Vaughn 1-1-ben tarthatatlan volt a palánk alatt (23. perc 41-50). Verameyenka harmadik személyi hibáját szerették volna kidumálni a törökök, de a játékvezetők határozottak voltak. Aleks ment a saját labdája után, majd tette vissza a labdát (25. perc 47-52). A 26. percben Yvonne tempója fokozta ismét a hangulatot a csarnokban (51-54). Yvonne két pontos büntetője után ismét egy labdára voltunk csak riválisunktól. Időt kértek a törökök (27. perc 53-55). Sottana vette elő a rutinját, és egy klasszis triplával verte vissza a fordítási kísérletünket (53-58). A 28. percben már a kezünkben volt a labda, de a játékvezetők Alekset látták szabálytalannak a harc során. Nem volt népszerű ítélet. A 29. perc végén Yvonne rohant fel nagy elánnal, és látszott az arcán, hogy ezt az akciót ő fogja befejezni. Így is lett! Triplájával utolértük a törököket (60-60). Vaughn kapott sportszerűtlen hibát egy szerzett labda után, Fegyverneky Zsófi pedig odaállhatott büntetőzni. Kétszer is elhelyezte a labdát a gyűrűben! Vezettünk! Zúgott a „Ria Ria Hungária!” a lelátóról (62-60). Yvonne is büntetőket dobhatott és máris négy ponttal mentünk. Ezekben a percekben mindkét fél elégedetlen volt a játékvezetői ítéletekkel. Ezúttal mi értetlenkedtünk. Zandalasini csak a második büntetőjét helyezte el. Maradt még egy támadásra időnk, de kosarat nem tudtunk belőle szerezni. Így is 30 pontot dobtunk ebben a negyedben, és három pontos előnnyel várhatta extázisba került csapatunk a záró 10 percet (64-61)! Reménykedtünk, hogy végig kitart az energia! 

Ki más, mint Zandalasini vette hátára csapatát, 22. pontját szerezve a 31. percben (64-63). A 32. percben Tina begyűjtötte a negyedik hibáját. Jött is vissza Amanda. Yvonne repítette el védőjét, majd vágott eg triplát. Hartley is felpörgött és meg sem állt a gyűrűig (33. perc 68-68). Kicsorgott pár dobásunk a nagy rohanásban, Verameyenka ugyanakkor nem hibázott közelről. Időt kértünk (33. perc 68-70). A jól játszó Amanda kezében maradt két büntető, így maradt a török előny. Ráadásul Vardarli hintett egy demoralizáló hármast (34. perc 69-73). A 36. percben Candice tekerte vissza látványosan a Molten-t (72-73). Óriási mérkőzést láthattunk, mindkét csapat ezer fokon égve ment előre. Sajnos valamivel előbbre jártak a vendégek, az üldözésük pedig láthatóan sok energiát fogyasztott el nálunk. Plum büntetői után időt kértünk. Három percünk maradt a fordításra (72-77). Most már az utolsó utáni tartalékainkat is elővettük, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, a dobások egy-egy centivel már odább mentek. Yvonne büntetői adtak reményt az utolsó két percre (74-77). Aleks remekbeszabott triplája után egy pontos hátrányból indult az utolsó 45 másodperc (77-78). Majdnem kivédekeztük a törökök akcióját, de Zandalasini emberrel a nyakán, az utolsó pillanatban dobta be a labdát. Egy támadásunk maradt, hogy ledolgozzuk a három pontos különbséget. Időt kértünk (40. perc 77-80). Gyors akció mellett döntöttünk, és Yvonne révén végre is hajtottuk. Török időkérés következett 14 másodperccel a lefújást megelőzően (79-80). Verameyenkára ütöttünk oda egy taktikai faultot, aki mindkét büntetőjét elhibázta a nyomás alatt, de sajnos Vaughn leszedte a lepattanót, majd faultoltuk. Az amerikai klasszis nem hibázott (79-82). 10 másodpercünk maradt egy triplára, de ezúttal ellenfelünk döntött egy gyors fault mellett. Zsófi az első büntetőjét elhelyezte, majd a másodiknál ahogy kihagytuk, léptünk be a lepattanóért, de a játékvezetők Amandánál látták a hibát. Így Verameyenka eldöntötte a mérkőzést (80-84). 

Vasárnap Győrbe utazunk, majd jövő csütörtökön a Salamanca érkezik Sopronba."

fotó: FIBA

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus