Nagy csatában vesztett a DVTK

Nagyot küzdött, de a harmadik negyedbeli gyengébb játéka miatt 81-76-os portugáliai vereséggel kezdett az Európa Kupában a Diósgyőr.

Lombos Cascais – Aluinvent-DVK Miskolc 81-76 (20-13, 23-25, 22-15, 16-23)
Carcavelos-Lisboa, Európa Kupa, E-csoport, 1. forduló

A miskolciak a továbbra is sérült belga Ciappina nélkül utaztak Portugáliába az Európa Kupa első csoportmérkőzésére. Maikel López tanítványaira a portugál bajnok várt, amely az idei bajnokságban is veretlenül áll.

Kicsit megilletődötten kezdett a DVTK, a 6. percbe érkezve még csupán öt egységnél járt a magyar csapat. Maikel López kettős cserével igyekezett alakítani csapata játékán, de hiába érkezett Dubei és Szécsi is, 14-7-nél időt is kellett kérnie. A hazaiaknál főleg az amerikai Lloyd vitte a prímet, negyedbeli 12. pontjával tartották előnyüket (20-13).

A második negyedet a sok kritikát kapó Coulibaly pontjai nyitották, a center öt pontja ellenére tartotta előnyét a portugál csapat. Bias faultos kosara végre látótávolságon belülre hozta a Diósgyőrt (25-23), de válaszul ismét beakadt egy hazai tripla – immár az ötödik. A negyed derekán viszont ritmust váltott a DVTK: zsinórban kilenc pontot dobva 34-33-nál a vezetést is sikerült átvenni. Sokáig azonban nem örülhettük az előnynek, ugyanis a távolról továbbra is remekül célzó portugál csapat újított és 43-38-ra vezetett a félidőben.

A nagyszünet után ismét hamar felzárkózott a magyar csapat. Sznicica újabb távolit dobott, Bálint ziccerével pedig 47-46 állt az eredményjelzőn. A túloldalon viszont továbbra is megállíthatatlan volt Lloyd, a hátvéd a 23. percben már 21 pontnál járt. Sajnos bejött a hazaiak időkérése, hiszen egy 10-0-ás szakasszal ismét megléptek a DVTK-tól. Olyannyira, hogy ezekben a percekben elúszni látszott a mérkőzés, a különbség pillanatok alatt 14 pontosra nőtt (65-51).

A záró negyedet mindent egy lapra feltéve kezdte a Diósgyőr. A 35. percbe érkezve Sznicina igazolta klasszisát, hiszen két támadásból két triplát is berámolt, 71-69-nél időt is kellett kérniük a hazaiaknak. Visszajött a meccsbe a DVTK, az utolsó percbe fordulva is csupán három pont volt a különbség. Ekkor viszont megremegtek a mieink kezei, Bálint és Szécsi is rontott, Djassi pedig helyére küldte büntetőit (80-74). A miskolciak egy elrontott harmadik negyed után nagyot küzdöttek, de hátrányukat már nem tudták ledolgozni, így vereséggel kezdték a sorozatot.

Lombos Cascais: Viana 1, Lloyd 27/9, Djassi 17/6, Baltics 10, Kostourkova 12. Csere: Bernardeco 6/3, Mershon 5/3, Aragao 3/3. Vezetőedző: José Leite

Diósgyőr: Horváth B. 2, Czank 7/3, Bálint 11, Sznicina 20/12, Coulibaly 9. Csere: Dubei 5/3, Szécsi 9, Bias 9, Szabó P. 4. Vezetőedző: Maikel López

Fotó: Szabó Gábor (dvtk.eu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus