Nagyarányú vereséget szenvedett a Kassától a PINKK

A több hiányzó miatt Chantalle Hardy 37 pontja is kevés volt, simán kaptak ki a pécsiek a Mekr's Kupán. 

A wbasket.hu tudósítása:

PINKK Pécsi 424 - Good Angels Košice 69-91 (15:28, 10:26, 18:21, 26:16)

A Kassa már az első percekben lépéselőnybe került, de ekkor még 6-7 pont környékén tudta tartani hátrányát a PINKK. Az első negyed hajrájában viszont megugrott a differencia és 10 perc után végül 28-15-re ment a szlovák bajnok. A kassai gárdához Teja Oblak személyében eddig egyetlen légiós csatlakozott, mellettük a szlovák válogatott játékosaival számolhatott Maros Kovacik. Az első negyed végén a statisztikai lapon ugyanazt láthattuk, mint a németek ellen, a lepattanók tekintetében nagy különbség alakult alakult ki, 12-4-re vezetett ebben a mutatóban a Good Angels, akik sok pontot szereztek második esélyből és leindításból is.
 
A Wasserburg ellen a második negyedben nagyot fordult a játék képe, ezúttal azonban ebben a hiányos felállásban nem volt erre módja a PINKK-nek. Fokozatosan nőtt a differencia és a félidőre 54-25-re módosult az állás. A játék képéhez hozzátartozik, hogy Tunstull nagyon hamar összeszedte a négy személyi hibáját, miközben a Kassa közel 62%-kal célzott mezőnyből: 34 kísérletükből 21 sikeresnek bizonyult, ami még tétmeccsen is ritka mutató.
 
Az első 20 percet végigjátszotta a brit center, Chantalle Handy, aki ekkor még „csak” 9 pontnál járt. Handy ebben a periódusban is bátra vállalkozott, de 11 mezőnykísérletéből mindössze kettő volt sikeres, a harmadik negyedtől kezdve azonban dobásai pontosabbak voltak. Innentől kiegyenlítettebbé vált a játék, a 30. perc végére mindössze három ponttal tudta növelni a különbséget a Kassa. A záró szakaszban pedig szépített az eredményen és 10 egységet lefaragott a hátrányából a PINKK, melynek keretéből Handy végül 37 pontnál állt meg. Mellette Vucetic jegyzett még 10 pontot. A Kassa 91-69-es győzelmet aratott.
 
A PINKK ma szünnapos és az biztos, hogy vasárnap az 5. helyért játszhat, az ellenfél kiléte majd a szombati csoportmeccsek után dől el.
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus