Női Eb: 1 pontos vereség az olaszoktól, így kiestünk

Egy borzasztóan fordulatos meccsen a végjátékra egállal fordultak a felek, végül egyetlen ponttal az olaszok bizonyultak jobbnak 49-48-ra, így a magyar női válogatott kiesett a női Európa-bajnokságon.

Női Európa-bajnokság, Csehország, Keresztjáték a negyeddöntőért
Olaszország - Magyarország 49-48 (12-14, 17-7, 5-19, 15-8)

Olaszország legjobb dobói: Zandalasini 17/3, Dotto 12/6, Sottana 12/6.

Magyarország: Fegyverneky 5/3, Vandersloot 6, Raksányi 7, Nagy-Bujdosó 3/3, Krivacsevics 15.
Csere: Simon 5/3, Medgyessy 2, Varga -, Határ 5, Zele -.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

Jól kezdett a magyar csapat, bő 3 perc után Krivacsevics vezetésével, Fegyverneky tripláját követően 9-2-re vezettek a mieink. Ezt követően sajnos a magyar válogatott támadójátéka is visszaesett, hiszen 6 és fél perc alatt összesen 5 pontot szereztek a lányok, így az olaszok fel is jöttek a negyed végéig (12-14), és a második felvonásban is folytatódott a "rémálom", borzasztóan kevés pontot tudtak szerezni Stefan Svitek tanítványai, így Zandalasini vezetésével 8 ponttal megléptek az olaszok. Krivacsevics 1+2-jére Dotto válaszolt az utolsó pillanatban egy hármassal, így 8 egység volt a különbség a félidőben (29-21).

A fordulás után óriásit változott a játék összképe, ezúttal ugyanis a taljánok voltak képtelenek a gyűrűbe találni, 8 és fél perc alatt összesen egy kosárra és két pontra futotta tőlük. Bő három percig a mieink is csak büntetőkből voltak eredményesek, de Nagy-Bujdosó előbb triplát dobott, aztán pedig Medgyessyvel játszott össze szépen, ezzel megvolt az egyenlítés is a 24. percben (29-29). Simon hármasas után vezettünk újra a találkozón, majd Raksányi révén nőtt tovább az előny a harmadik negyed végén, 6 ponttal álltunk jobban 10 perccel a vége előtt (34-40).

A záró negyedben volt már 8 pont is a magyar csapat fórja a 32. percben (36-44), innen azonban egy 8-0-val egalizáltak az olaszok 5 perccel a vége előtt. Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a felek, de továbbra is rettenetesen kevés pont esett - Raksányi duplájára Dotto hármassal válaszolt, Sottana két büntetőjére pedig 1-1 jó magyar egypontos érkezett. A végén volt lehetőségünk a vezetés átvételéért támadni többször is - nem sikerült pontot szerezni, így 49-48-ra nyert Olaszország, és ők jutottak be a legjobb 8 közé, a negyeddöntőbe, Magyarország pedig számára véget ért a női Európa-bajnokság.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus