Női Eb: Vereség Belgiumtól, nem leszünk ott az olimpián

Bár jó kezdett válogatottunk, a második negyedben hét percig nem tudtunk betalálni, ezt pedig kihasználta ellenfelünk.

Női Európa-bajnokság, keresztjáték
Belgium - Magyarország 72-56 (12-17, 27-8, 18-12, 15-19)

Magyarország: Studer 7/3, Turner 10/6, Raksányi 11/9, Zele 6, Határ 9.
Csere: Dubei 4, Varga 2, Horti 7, Pusztai -, Kiss -, Lelik -, Horváth -.

Belgium legjobb dobói: K. Mestdagh 17/15, Allemand 17/6, Nauwealers 8/6, Capreaux 8.

A mérkőzés statisztikája erre a linkre kattintva megtekinthető!

 

A Nagy-Britannia elleni vereség után még egy esélye maradt a magyar női kosárlabda válogatottnak az olimpiai selejtezőben való részvétel kivívására, ez pedig a franciák ellen hosszabbításban alulmaradó Belgium legyőzésével volt lehetséges. 

Remekül kezdett Székely Norbert együttese, Határ, Turner és Zele pontjaival 9-0-s előnyt alakítottak ki a lányok - csaknem öt percig 2 ponton tudták tartani a kiváló támadójátékáról ismert belgákat. Nauwelaers triplájával igyekezett zárkózni ellenfelünk, de Horti és Dubei jókor találtak be - ötpontos előnnyel zártuk az első negyedet (17-12).

A folytatás azonban maga volt a rémálom, az első etapban eladott labda nélkül játszó magyar csapat hibát hibára halmozott - Belgium élt is a kínálkozó lehetőséggel, és a hét percig pontképtelen Székely-csapat ellen előbb fordított, majd fokozatosan kezdett ellépni. Mestdagh volt különösen elemében, sorra szórta a hárompontosokat a bedobó - mire felocsúdtunk, már 36-20-ra elhúzott ellenfelünk. A félidő végül 39-25-tel zárult, mindössze nyolc pontot sikerült szereznünk a negyedben, érezető volt, hogy ennél több kell a folytatásban.

A nagyszünet után azonban isméét Mestdagh volt eredményes kintről, és bár Raksányi is betalált távolról, kontrollálta a játékot a belga csapat. Emma Meesemann semlegesítését jól oldottuk meg, azonban a mi kulcsembereinket is kikapcsolták, nehezen jutottak  el tiszta helyzetig a magyarok. A másik oldalon sok hibánkat megbüntették, különösen a labdaeladásokat - a harmadik felvonás végére el is dőltek az érdemi kérdések, húsz pontra nőtt a differencia (57-37). 

A záró etapban már a fiatalok is lehetőséget kaptak a végén, hiszen érdemben nem tudtunk közelebb zárkózni a belgákhoz - második negyedbéli leolvadásunkat kihasználva magabiztos győzelmet aratott Belgium, a magyar válogatottnak pedig egyelőre álom marad az olimpia. A fiatal és rutinos játékosok jó egyvelege volt ez a csapat, szép jövő állhat a lányok előtt - azonban sok hibát ki kell még küszöbölni a jó eredmények eléréséhez.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus