Nyolc között a Sopron

Küzdelmes, fordulatos, de hullámzó színvonalú mérkőzésen McBride extra egyéni teljesítményére építve hazai pályán is legyőzve svéd ellenfelét az Uniqa Euroleasing Sopron, szezonbeli veretlenségét megőrizve jutott így a legjobb 8 közé a női Európa-kupában.

Uniqa Euroleasing Sopron - Udominate Basket 81-76 (25-21, 22-25, 18-17, 16-13)

Sopron, női kosárlabda Európa-kupa mérkőzés, 500 néző.
V: Csekov (bolgár), Matejek (cseh), Hoxhaj (albán)

Sopron: CIGLAR 9/3, Hartley 7, MCBRIDE 31/9, CRVENDAKICS 11/3, Krnjics 2. Cs: SZTANKOVICS 16, Simon 3, Licskai 2, Weninger. Edző: - Igor Polenek.

Udominate: NORDSTRÖM 8, Brown 11, ROSANIO 16/3, Lukacicová 13/3, PIKCIUTE 20. Cs: Zanoni 5, Jakobsson,Tava 3/3. Edző: Mikael Blomquist.

Talán az első meccs fölényes idegenbeli sikere miatt sajnos nem voltak túl sokan kíváncsiak a svéd Udominate soproni vendégjátékára a női Európa-kupában.

Óriási iramban, de sok hibával kezdődött a meccs, közel másfél perc elteltével Crvendakics a hazaiaknak szerzett vezetést. Ez megnyugtatta Igor Polenek tanítványait, erőteljes, betörésekből szerzett kosarakkal 6-0-ra elhúztak. Az Udominaite litván centere, Pikciute révén a 4. perc elején szerezte első kosarát. Ez a svéd együttesre volt jó hatással, az alacsony szerkezetre váltó vendégcsapat egy 9-2-es szakasszal fordított. A szakasz második fele látványos, kosarakban gazdag játékot hozott, érződött a csapatok "védekezésén", hogy az első meccsen eldőlt a párharc. Sztankovics közeli kosarai, valamint Simon, McBride és Crvendakics 1-1 triplája soproni "szakaszgyőzelmet" eredményezett.

Kihagyott ziccer, eladott labda - így kezdte a második negyedet a Sopron, egy 9-2-es rohammal 3 perc alatt fordítottak a vendégek. McBride triplája sem törte meg a svéd csapat lendületét, Pikciutét nem tudták tartani a palánk alatt a hazaiak, a negyed közepén 5 ponttal vezetett az Udominaite, időt kért Polenek. Ha védekezése nem is javult, támadásban pontosabb lett a Sopron, újra jött a dobópárbaj. A félidő hajrájára zónára váltott az Uniqa és ez bejött, egy 7-1-es rohammal visszaszerezte a vezetést.

Labdákat s könnyű kosarakat szerezve 6-2-vel kezdte a második félidőt a Sopron. Sajnos a lendület hamar megtört, a negyed közepe óriási ámokfutást hozott rengeteg hibával. Pikciute vezérletével a svéd csapat tartotta a lépést a Hartley-McBride duó által "húzott" Sopronnal, sőt, Rosanio révén a negyed hajrájában fordítani is tudott, de a Sopron a negyed végén visszaszerezte a vezetést.

A záró negyedet Rosanio triplájával kezdték a vendégek, majd Brown is villant, újra futhatott az eredmény után az Uniqa. A svédek számára tarthatatlan McBride faragott a hazai hátrányon, majd Crvendakics kosár plusz büntetős akciójával s Sztankovics kosarával 4 pontos előnyt szerzett. A szakasz közepén egymás hibáiból éltek a csapatok, ha szűken is, de vezettek a hazaiak. Izgalmas volt a végjáték, 2 perccel a befejezés előtt Lukacicová büntetőivel egyenlített az Udominate. A végjátékban a mezőny legjobbjának, McBride-nak a kosarai döntöttek.

Igor Polenek: - A mai meccsen ellenfelünk igazi arcát mutatva bebizonyította, hogy sokkal jobb csapat annál, mint amit az első találkozó eredménye alapján Magyarországon gondoltak róla. A mai mérkőzés tükrében azt mondhatom, egy hete Svédországban szenzációs győzelmet arattunk.

Mikael Blomquist: - Sokkal jobban játszottunk, mint egy hete otthon, és egy remek csapat pályáján játszottunk egy nagyon jó, értékes meccset. A negyedik negyedben a Sopron nagy nyomás alá helyezett minket, ekkor több labdát eladtunk, ennek köszönhetően nyert a Sopron, amelynek sok sikert kívánok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus