Prágában parádézott a Sopron

Végig kiélezett, szoros, fordulatos meccsen, a szerződését szüneteltető Erkic nélkül játszva a Szekszárd 2 ponttal kikapott a török Hataytól az Európa-kupában. Tekintve, hogy az előző körben a Wroclaw ellen 5 pontos hazai vereség után jutott tovább Dokics Zseljko csapata, a helyzet korántsem reménytelen - főleg ha a héten siker megtalálni a szlovén bedobó helyettesét. A Sopron a második negyedtől remekül védekezve, okosan, taktikusan játszva megérdemelten vágott vissza a prágaiaknak az őszi soproni vereségért. A lefújás után a lányok boldogan ünnepeltek a népes soproni szurkolótáborral. A bravúros győzelemmel a Sopron nagyot lépett a csoport második helyének megszerzése felé.

Európa-kupa

Atomerőmű KSC Szekszárd - Hatay 74-76 (18-23, 20-12, 17-17, 19-24)

Szekszárd: Studer Á 9/3, OBLAK 21/6, Theodoreán 6, Bálint 8, MCCALL 14/9.Cs.: Mansaré 2, GEREBEN 10, Krnjics 4.

A Hatay legjobb dobói: Paris 20, Mitchell 11/9, Abdelkader 11/3 .

Telt ház előtt, remek hangulatban 4-0-lal kezdett a Hatay. Több mint 2 perc elteltével Studer Ági szerezte meg az első hazai pontokat, Oblak pedig szép középtávoli tempóval egalizált. A vendégek vezettek, de a szakasz közepéig tapadt rájuk a Szekszárd. Ekkor jött egy kis hullámvögy hazai részről, s az eladott labdákat egy 11-0-lal büntetve ellépett a Paris-Abdelkader-Mitchell trió vezette Hatay. A 3 perces kosárcsendet ügyes akció végén Bálint törte meg közelről. Csapkodóvá vált a játék, Oblak hármassal faragott tovább a hazai hátrányon. A szakasz végén magára talált a Szekszárd, egy 10-3-as rohammal szorossá tette a meccset.

Oblak betörésből szerzett kosarával 3 pontra csökkent a magyar listavezető hátránya. Paris támadó lepattanó után volt eredményes török részről, de Bálint, majd Oblak villanása után 1 pontra olvadt a Hatay előnye. Megtört a lendület, 5-tel elléptek a vendégek, de a szakasz közepén egységes csapatmunkával, többek között Gereben labdaszerzés utáni ziccerével egy 6-0-t bemutatva átvette a vezetést a hazai együttes - időt kért a Hatay. Bő fél perc múlva már Dokics hívta maga köré csapatát, közben 4 pontot dobtak a törökök. Jót tett az időkérés, Krnjics villant támadópattanó után, majd Oblak hármasával újra tombolt a tolnai publikum, Gereben duplát dobott, majd a félidő hajrájában egy büntetőt is értékesített, egy 8-0-s rohamot mutatot be a Szekszárd. A félidő Sznyicina kosarával és 3 pontos hazai vezetéssel ért véget. 

Oblak duplájával és Gereben 2+1-es akciójával, majd McCall triplájával 10 pont fölé hizlalta előnyét a második félidőt 8-0-s "repülőrajttal" kezdő Szekszárd. Nem volt megállás, Sznyicina sportszerűtlen hibáját Theodoreán büntette. Több mint 3 perc elteltével szerezte szünet utáni első pontjait a Hatay. Ez lendületet adott a török együttesnek, amely Paris vezérletével egy 9-0-lal szorossá tette a meccset. Hazai időkérés után büntetőkkel 2-re jött föl a Hatay. Az igen hosszú hazai kosárcsendnek Oblak vetett véget, s ez egy 5-0-s hazai "részhajrá" kezdetét jelentette. A záró etap előtt 3 ponttal "ment" a Szekszárd.

A befejező etapot kapkodva kezdték a hazaiak, egy 5-0-lal fordított a török társulat. McCall előbb egy jó büntetőjével megfelezte a hazai hátrányt, majd hármasával visszaszerezte a vezetést a "női Atom". Mitchell hármasa után újra fordult a kocka. Szerencsére Mitchell "összeszövegelt" magának egy technikait, s bár Oblak bedobta a büntetőt, a támadást nem tudta pontokra váltani a Szekszárd, a túloldalon viszont a rutinos Sznyicina betalált. Krnjics és Bálint révén tapadt a Hatayra a hazai együttes, de a vendégek minden rendre feleltek a szekszárdi kosarakra. Az utolsó percben egy eladott labda után 5-tel megugrott a Hatay, de a végén a talán sokat ígérő csattanó Studer Ági triplája volt, így kisebb különbséggel kapott ki otthon a  Szekszárd, mint az előző körben a Wroclaw ellen.


Euroliga

USK Praha (cseh) - Sopron Basket  61-77 (20-20, 14-24, 11-17, 16-16)

Sopron: FEGYVERNEKY 11/3, TURNER 20/6, Crvendakics 2, LANGHORNE 10, JOVANOVICS 13. Cs.: SALVADORES, Page 4, Dubei 6/6.

Turner triplájával indult a találkozó, majd ha szűken is, de a Turner-Langhorne-Jovanovics trió révén a Sopron vezetett, a hazaiak Xargay és Rezan kosaraival tapadtak a magyar bajnokra. Fegyverneky, majd Jovanovics kosarával a 7. percben 5 ponttal megugrott a Sopron, a prágai szakvezető, a korábban Sopronban is dolgozó Natalia Hejková időt kért. Ez jót tett a hazaiaknak, akik a szakasz végén ledolgozták hátrányukat.

Langhorne kosarával kezdődött a második 10 perc. Salvadores is "hozzászólt" az összecsapáshoz, majd Turner-parádé következett, triplát dobott, majd 2+1-es akciót mutatott be, utána pedig duplát dobott, 12 ponttal ellépett a második negyedet 14-2-vel indító magyar bajnok. A szakasz közepén ismét a Xargay-Rezan kettős jóvoltából 10-en belülre került a Prága, de a félidő végén jól jött Fegyverneky rutinja és Salvadores fiatalos lendülete, ismét ellépett a Sopron, amely szünetben 10 ponttal vezetett.

Szünet után közel másfél percig nem esett kosár, majd Turner szerzett labdát, s dobott könnyed ziccert. Rezan tartotta versenyben a hazaiakat, de a szép számú soproni szurkoló nagy örömére Fegyverneky pazar átadása után Langhorne is villant. Xargay tiplájára ügyes befutás után Crvendakics felelt Langhorne ügyes átadásából. Salvadores mindhárom büntetőjét kihagyta, de jól védekeztek a zöld-sárgák, Fegyverneky, Jovanovics és betörésből Salvadores is villant. 15 ponttal elléptek a soproniak - Hejková újra időt kért. Ez sem zavarta meg a Sopront, amely Salvadores és Jovanovics remek megmozdulásai révén 16 pontos előnnyel zárta a szakaszt.

A befejező etap Dubei triplájval indult, közel 20 pontosra nőtt a magyar bajnok előnye, s volt már e fölötti is a különbség. A hajrában letámadással egy 8-0-lal közelített az USK, de Iniguez időkérése megnyugtatta a lányokat, akik érett játékkal bravúros és teljesen megérdemelt győzelmet arattak. 

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus