Rangadót nyert a Diósgyőr

A PEAC szinte végig futott az eredmény s a Diósgyőr után Miskolcon, a forduló rangadóján. A hét közben Európa-kupa meccset játszó pécsiek többször is kiegyenlítettek, ám a kritikus helyzetekből rendre a Diósgyőr jött ki jobban, így megverte a kupagyőztest s megnyerte a rangadót a DVTK.

Aluinvent DVTK Miskolc - PEAC-Pécs 76-71 (21-17, 21-18, 14-18, 20-18)

Az irányítók kosárváltásával kezdődött a forduló rangadója, Horváth Bernadett triplájára a PEAC hétközi Európa-kupa találkozóját még sérülés miatt kihagyó Nathalie Hurst felelt duplával. A hazaiak Coulibaly vezérletével 9-4-ra elhúztak, a PEAC-ot a jelek szerint gyorsan teljesen felépülő Hurst próbálta versenyben tartani. A negyed közepén Willaims és Kaposi is villant a vendégeknél, 1 pontra felzárkózott a PEAC. A hazaiak szekerén Dubei tolt egy nagyot, gyorsan beemelt két duplát, igaz, közben a pécsi padról Nevena Jovanovics triplával jelentkezett. A Diósgyőr a negyed végéig tartotta 5 pont körüli előnyét, amely nagyobb is lehetett volna, ha a csapat egyik új szerzeménye, Allison nem csak büntetői felét értékesíti.

A második negyed a Diósgyőr másik új szerzeményének, Rasheed Ritának a kosarával kezdődött, amelyre korábbi győri csapattára, Nathalie Hurst hármassal felelt. Az "üldözőverseny" folytatódott, Williams 1 pontra hozta föl a PEAC-ot, ám Bálint és Horváth villanásaival újra ellépett 5 ponttal a Diósgyőr. Ez így ment egészen a félidő hajrájáig, amikor 33-31-es hazai vezetést követően a két büntetőt, majd egy triplát is a "helyére", azaz az ellenfél kosarába juttató Bálint Réka vezérletével egy 9-0-s rohamot bemutatva 10 pont fölötti előnyt szereztek a vendéglátók. A félidő 4 PEAC ponttal és 7 pontos hazai vezetéssel zárult.

Raksányi Krisztina kosarával kezdődött a második félidő, N. Jovanovics pedig 3 pontra hozta fel a PEAC-ot. Ahogy az első félidőben is oly gyakran, ezúttal is akkor villant valaki a DVTK-ból - ezúttal Szécsi Orsolya -, amikor igazán szorossá vált a meccs. Ismét állandósult az 5 pont körüli hazai előny, egészen a negyed közepéig. Ekkor a társainál pihentebb, frissebb Hurst újabb hármasával 2-re feljött a PEAC. Tapadtak a vendégek a Diósgyőrre, sőt, a negyed hajrájában N. Jovanovics triplájával ki is egyenlítettek. A negyed végén azonban Coulibaly tett róla, hogy ne forduljon a kocka.

A záró szakaszban elkeseredett küzdelem folyt a pályán. Alig esett kosár, a szakasz közepén N. Jovanovics újabb triplájával kiegyenlített a PEAC. 60-60 után Coulibaly 3 duplájára Orozovicstól érkezett csupán felelet 2 büntető formájában, majd Hurst kosara adott új reményt a PEAC-nak. N Jovanovics egy jó büntetője utána a fiatal Horváth emelt be egy kulcsfontosságú hárompontost. A PEAC már siettette a támadások befejezését, s e támadások végén pontatlanok voltak a vendég játékosok dobásai. 7 ponttal ellépett a Diósgyőr. Hurst még faragott a hátrányon, Jovanovics is beemelt egy hármast, de a végjátékban 4 büntetőből hármat értékesítő Bálint Réka és a végig kitűnően kosarazó, 25 pontos és 14 lepattanós dupla-duplát elérő Coulibaly pontjaival végül "révbe ért" s megnyerte a rangadót a Diósgyőr.

Diósgyőr: Horváth B. 10/6, Czank 2, Bálint 14/3, Szécsi 11, Coulibaly 25. Cs:Allison 4, Dubei 8, Rasheed 2.

PEAC: Hurst 18/6, Raksányi 2, Raus, T. Jovanovics 10, Williams 12. Cs: Kaposi, N. Jovanovics 20/12, Szűcs, Orozovics 7, Pap R.

Foto, Slide - dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus