Szinte végig vezetve nyert a Sopron a DVTK otthonában

Az első negyed váltott vezetése után az Uniqa Euroleasing Sopron csapata végig vezetett a DVTK otthonában, végül 70-77 arányban nyerni is tudtak.

Aluinvent DVTK Miskolc - Uniqa Euroleasing Sopron 70-77 (16-18, 14-19, 20-19, 20-21)

Az első percek váltott vezetése után magas játékosai révén 4 ponttal megugrott a Sopron, ám utána egy 8-0-s hazai roham következett. A negyed hajrájában az Uniqa mutatott be egy 8-0-s futást a Crvendakics-Hartley duónak köszönhetően, így vendég vezetéssel zárult a fordulatos első negyed.

A második szakasz elején lendületben maradt a Sopron, amely triplát, valamint duplát is szerző Simon vezérletével egy 7-0-lal kezdte a negyedet. A fiatal Horváth Bernadett két triplájával jött fel a negyed közepén a Diósgyőr. Hartley segítette át a nehézségeken a Sopront, eredményességének köszönhetően szünetben 7 ponttal vezettek a vendégek.

Allison duplájára Simon hármassal válaszolt a második félidő elején. Váltva estek a kosarak, tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a vendég együttes. A szakasz közepén Ciglar kapott technikait, a Diósgyőr Czank és Rasheed vezetésével egy 7-0-s futással 1 pontra feljött. Sterbenz időkérése után Ciglar duplával próbált javítani. A negyed hajrájában elsősorban Coulibaly és Hartey volt eredményes, 6 ponttal vezetett a Sopron a befejező szakasz előtt.

A záró szakasz elején tartotta előnyét az Uniqa, sőt, a szakasz közepén Zsovár hármasa után 9 pontra nőtt a soproni előny. Bálint két triplával próbálta visszahozni a hazai csapatot, ám a végjátékban kapkodó hazaiak ellen szerzett labdákból dobott könnyű ziccerekkel bebiztosította győzelmét az Uniqa.

Diósgyőr: Czank 9, Dubei 2, Bálint 9/9, Szécsi 2, Coulibaly 19. Cs: Rasheed 5/3, Bishop 1, Horváth B. 13/9, Allison 8, Ciappina 2.

Sopron: Ciglar 4, Hartley 19/6, Simon 11/3, Kuttor 2, Krnjics 13. Cs: Sztankovics 4, Krivacsevics 8, Weninger, Crvendakics 13/3, Zsovár 3/3, Licskai.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus