Tanulmányutak Kassára és Isztambulba

Ma este idegenben lépnek pályára Euroliga-csapataink. Mind a Győr, mind pedig a Sopron veszítenivaló nélkül, az esélytelenek nyugalmával játszhat.

A győriek nem utaznak túl messzire, Kassán lépnek pályára, az előző kiírásban a 4. helyen végző Good Angels otthonában játszanak. A még javában formálódó győri együttesnek a játékban a Jekatyerinburg elleni hazai nyitányon mutatotthoz képest az előrelépés, a javulás, az eredmény(esség) tekintetében pedig a tisztes helytállás lehet a cél. A sok fiatalt foglalkoztató Győr játékosai sokat tanulhatnak olyan kosarasok ellen, mint például az első fordulóban az egész Euroliga mezőnyben a legeredményesebbnek bizonyuló, a csapatot Törökországban, a Kayseri otthonában győzelemer vezető Pierson, vagy a rutinos fehérorosz center, Leucsanka.

Ha már Törökoszágot említettük, a Sopron ott, a sorozat tavalyi döntőjének vesztese, a Fenerbahce otthonában lép pályára. A világklasszisokkal - McCoughtry, Bibrzycka, Pondexter, Yacoubou, Veremejenka - teletűzdelt török sztárcsapatot az előző kiírásban meg tudta szorongatni a Sopron, amely akkor ugyanígy a sorozat elején utazott Isztambulba, s a Fener nem igazán állt akkor még össze. Mivel a török csapat kerete jóval erősebb, mint a magyar bajnoké, most is ez lehet a reménye az Uniqának. No és az is Polenek mester tanítványainak malmára hajthatja a vizet, hogy a győriekhez hasonlóan ők is mindenféle lelki teher, nyomás, veszíteni való nélkül kosarazhatnak.

Kérdés persze, mindez mire lehet elég Kassán és Isztambulban...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus