Volt soproniak vezérletével nyert a Kassa

35 percen át tudta üldözni a végig vezető kassai csapatot az Uniqa Sopron az Euroligában, ám a hajrára belefáradt az üldözőversenybe a magyar bajnok és kupagyőztes, így a vendég kassaiak végül biztosnak mondható győzelmet arattak a Novomatic Arénában.

Uniqa Euroleasing Sopron - Good Angels Kosice 70-86 (13-21, 22-19, 19-19, 16-27)

Sopron, női kosárlabda Euroliga mérkőzés, 400 néző
V: Horozov (bolgár), Kucerová (cseh), Milicsevics (montenegrói)

"Beragadt" a kezdésnél a Sopron, 2 perc eltetével Zirková hármasa után 6-0-ra vezettek a kassaiak. A 3. perc végén az ex-soproni szlovák lány a második tripláját dobta, a Sopront Ciglar próbálta versenyben tartani. Ahogy jöttek a pontok a palánk alól is, főleg Halvarssontól, a szakasz közepén egy 6-0-s futással 1 pontra feljött az Uniqa. A Kassa két volt soproni játékosa villant, Zirková bedobta a harmadik tripláját, s Johnson is betalált. Hiába kért időt Sterbenz, a negyed hajrájában egy 10-3-as Johnson vezette rohammal jelentős előnyt szereztek a vendégek, soproni részről ekkor Ciglar talált be, igaz ő triplát szerzett.

A második negyed első felében Hruscaková révén tartotta előnyét a Kassa. 29-20 után a negyed közepén büntetőkkel, s Fegyverneky és Simon triplájával egy 10-2-es rohammal 1 pontra feljött a Sopron. Johnson és Simon "váltott" triplát. A félidő végén Jurcenková és Hruscaková egy-egy kosarával szünetre 5 pontra növete előnyét a Kassa. Szünet után váltva estek a kosarak, hiába villantak a soproniak, a vendégeknek mindenre volt válaszuk. A záró szakasz közepéig tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a vendég együttes. A szakasz közepén egy 11-2-s Johnson vezette rohammal 15 pontra nőtt a Sopron hátránya, s ezzel eldőlt a meccs, a hajrára belefáradt ellenfele egész meccsen át tartó üldözésébe a Sopron. 

A kassai csapatban három játákos is dupla-duplát ért el, köztük a két ex-soproni. Zuzana Zirková 14 ponttal és 10 gólpasszal, Shenise Johnson pedig 21 ponttal és 15 lepattanóval fejezte be az összecsapást. Jurcenková is dupla-duplát ért el (15 pont, 12 lepattanó).

Sopron: CIGLAR 16/6, Fegyverneky 7/3, SIMON 13/6, Halvarsson 8, KRNJICS. Cs: Zsovár 5/3, Crvendakics 5/3, Weninger 2, Határ.

Kassa: Oblak 4, ZIRKOVÁ 14/12, JOHNSON 21/6 Laghorne 12, JURCENKOVÁ 15. Cs: HRUSCAKOVÁ 15, KISSOVÁ 10/3, Bálintová, Stehliková.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus