Zalaegerszegen maradt a női Göcsej Kupa is

Mindhárom, elvben nála magasabban jegyzett, ugyanakkor több játékosát még nélkülöző riválisát is legyőzve a ZTE NKK, így otthon tartotta idén a női Göcsej Kupát. A mai másik meccsen a Sopron nagy küzdelemben 10 ponttal verte a Pécs csapatát

CMB Cargo-UNI Győr - ZTE NKK 60-97 (10-25, 18-15, 16-19, 16-38)

Ld: Vajda 11/6, Horváth L. 10, Török 9, ill. Zele 28, Nagy D. 19/3, Varga Zs. 19.

A nyitó negyedben a hazaiak lendületes, pontos játékot bemutatva állva hagyták a győri csapatot, Zele Dorinát képtelenek voltak megállítani a Rába-parti lányok. A két középső negyedben Horváth Lilla és Vajda Anna jóvoltából a vendégek kiegyenlítetté tudták tenni a játékot, de nem tudtak közelebb kerülni az egerszegiekhez. A befejező 10 percben Völgyi Péter, a győri lányok korábban a ZTE férfi csapatával szép sikereket elérő szakvezetője csapata fiataljait játszatta. A záró szakasz helyenként egerszegi örömjátékot hozott, Varga Zsófia és Nagy Dóra is villogott, s a ZTE NKK végül veretlenül nyerte a tornát.

Uniqa Euroleasing Sopron - PEAC-Pécs 60-50 (13-16, 16-8, 13-14, 18-12)

Ld: Crvendakics 19/3, Simon 14, Sztankovics, Kuttor 9-9, ill. Jovanovics 13, Williams 9, Raus 8/3.

A fordulatos, szoros első negyed végén még a pécsi csapat vezetett, de a második 10 percben a Sopron szigorított védekezésén, s ettől támadásai is jobb ritmusúak lettek, így 5 pontos Uniqa vezetéssel tértek pihenőre a csapatok. A küzdelmes harmadik negyedet követően a befejező 10 percben Alekszandra Crvendakics vezérletével fokozatosan elhúzott, s végképp eldöntötte a maga javára a meccset a Sopron.

A torna végeredménye:
1. ZTE NKK 6 pont
2. Uniqa Euroelasing Sopron 5 pont
3. CMB Cargo-UNI Győr 4 pont
4. PEAC-Pécs 3 pont

Különdíjasok:
A torna legjobb játékosa: Nagy Dóra (ZTE NKK)
A torna legeredményesebb játékosa: Destiny Williams (PEAC-Pécs)
A torna legjobb középjátékosa: Dragana Sztankovics (Uniqa Euroleasing Sopron)

Foto, Slide - ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus