3x3-as Világbajnokságon járt a magyar válogatott!

A magyar válogatott Szabó Bettina, Medgyessy Dóra, Szabó Vivien és Tóth Cecília összeállításban kelt útra az orosz fővárosba. Nem volt lehetőség sok közös edzésre az esemény előtt, miközben a csoportban bombaerős csapatok ellen kellett helytállni.

Károlyi Andrea csapatvezető beszámolója az első napokról:

„Szerencsésen megérkeztünk Moszkvába, bár a repülőtérről a szállodáig (32km) többet töltöttünk a buszon, mint a Budapest-Moszkva repülőjáraton...

A Moszkva belvárosától, valamint a verseny helyszínétől alig 11km-re található szálláshelyünk, a Hotel Astrus, mind a 29 emeletével. Az amerikai filmekkel ellentétben itt van 13. emelet és a mi szobáink is pont itt találhatóak. A szervezők a teljes mezőnyt itt szállásolták el.

Másnap reggel megismerkedtünk a pályával egy edzés keretén belül, aztán tudtuk, hogy délután pedig az amerikai (helyi idő szerint 17:40-kor) valamint az argentin csapattal (19:40) már élesben is bemutatkoztunk a világbajnokságon.

Másnap reggel, egy könnyed, 50 perces buszozással (amit majd követett a nap folyamán még három), eljutottunk az első edzésre. Ez 30 percet jelentett a pályán, ami bőven elégnek bizonyult, mert már reggel nagyon meleg volt Moszkvában.

Koradélután már menni is kellett vissza a pályákhoz, mert kezdődött a megnyitó ünnepség, majd rögtön utána a világbajnokság nyitómérkőzése.

A mi első meccsünk az Amerikai Egyesült Államok válogatottja ellen volt: nem jelentettünk túl nagy falatot a számukra (21:5), de ez várható is volt.  

A második találkozón az argentínokkal kerültünk szembe. Nagyon izgalmas összecsapáson 19:17-es vereséget szenvedtünk.

A torna előtti technikai értekezletén említették, hogy bevezettek egy-két új szabályt, de nem gondoltuk volna, hogy a kézilabda lépésszabályait, valamint a ketrecharc egyes elemeit ültetik át a kosárlabdázásba...

Nincs más hátra, meg kell próbálni felvenni a kesztyűt!
A folytatás pénteken következett, 3 újabb csoportmeccsel"

A wbasket.hu tudósításából pedig megtudhattuk, hogy másnap a spanyolok ellen egy 17-7-es vereség született, majd Brazília és Ukrajna ellen zárták a tornát a mieink, szintén vereséggel.

Forrás, fotó: mkosz.hu és wbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus