A negyeddöntő jelentette a végállomást 3x3-as női válogatottunknak

Nem lesz ott a szeptemberi kontinensviadalon az együttes

 

Az első játéknapon elért két győzelmével csoportelsőként lépett tovább az egyenes kieséses szakaszba női 3x3-as válogatottunk a konstancai Eb-selejtezőn. Észtországon mindenképpen túl kellett lépnie Földi Attila hölgykoszorújának ahhoz, hogy legyen esélye elcsípni a kontinensviadalra kvailfikáló helyek egyikét. - adta hírül a hunbasket.hu.

Jól is kezdett a Böröndy Vivien – Papp Klaudia – Hegedűs Janka – Kányási Veronika felállásban szereplő nemzeti csapatunk, 3-0-ra, majd 4-1-re is vezettünk. Egy duplával zárkóztak az észtek, mivel kevés pont esett, pengeélen táncoltunk – 6-6nál kis is egyenlítettek az északiak. Ekkor már három percen belül jártunk, elérkeztünk a véghajrához – egyik csapat sem célzott igazán jól, a küzdelem dominált. 7-6-ra, majd 8-6-ra léptünk el, de az előny egy pillanat alatt elillant egy újabb észt távoli kosárral. Hegedűs közelije, majd szépen visszaszedett támadópattanója utáni leosztása után újfent kettővel vezettünk, amit Kányási betörése toldott meg még eggyel (11-8). Az utolsó percben jártunk már, egy észt egypontossal és egy palánkos duplával újfent egált mutatott az eredményjelző (11-11). A végjátékban az utolsó labda is az észteké volt, de 7.9 másodperc alatt nem jutottak el dobásig, így következhetett a hosszabbítás.

Itt Papp kosarával nyitottunk, ám az észtek egy visszaszedett támadólepattanót kosárral fejeztek be, ráadásul a hetedik beütött magyar fault miatt két büntetőhöz jutottak – a győzelemhez elég volt bedoni egyet a kettőből. Megremegett azonban az észt center keze, mindkét szabaddobását kihagyta – nem lélegezhettünk fel, mert a második büntető után nem sikerült leszednünk a pattanót. Ezt meg is büntették az északiak egy ziccerrel, így elérve a győzelemhez szükséges pontot – a magyar válogatottnak a negyeddöntő jelentette a végállomást Konstancában, így bizonyossá vált, hogy az együttes nem lesz ott a szeptemberi grazi Európa-bajnokságon.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás, fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus