Élőben a magyar lányok mérkőzései a 3x3 világbajnokság első napjáról

Hamarosan, nagyjából 10:30 körül kezdődik női válogatottunk első meccse Hollandia ellen, 11:40-től pedig a spanyolok a mieink ellenfelei a manilai 3x3 vb-n.

A hunbasket.hu felvezetője a világbajnokság első napja előtt:

Magyar idő szerint délelőtt 10:20-kor, Hollandia legjobbjai ellen játssza első mérkőzését a magyar női 3X3 válogatott a Fülöp-szigeteki világbajnokságon.  

Rövid pihenő után még egy ütközet vár honfitársainkra, 11:40-kor Spanyolország lesz az ellenfél. A mérkőzések élőben követhetőek az alábbi linken, vagy az MKOSZ Facebook oldalán:

A tegnapi díszvacsorával hivatalosan is elkezdődött manilai Vb-n 20 női és 20 férfi csapat méri össze erejét, mindkét nemben 4-4 ötös csoportra osztva. A mieink a spanyolok és a hollandok mellett Németországgal és a házigazda Fülöp-szigetekkel csatáznak a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikéért. Károlyi Andrea csapata a tegnap frissített FIBA világranglistán az ötödik pozíciót foglalja el, mai ellenfeleink közül Hollandia a hetedik, Spanyolország pedig 24. A teljes ranglista itt megtekinthető: 

http://www.fiba.basketball/3x3WC/2018/final-standings#|tab=pool_women

A tavalyi, franciaországi Vb-n ezüstérmes négyesből (Süle Krisztina, Bozóki Bettina, Theodoreán Alexandra, Papp Klaudia) Bozóki Bettina és Theodoreán Alexandra most is tagjai a keretnek, ezúttal Medgyessy Dórával és Ruják Nórával kiegészülve.  

A 3X3 szabályai egyszerúek, egy pörgős, látványos sportágról van szó. Egy palánkra játsszák a csapatok, 3 a 3 ellen, egy cserével. A kosarak egy pontot érnek, a "tripla"vonalon túlról pedig kettő pontot. A labda 6-os méretú, de 7-es súlyú. A mérkőzések vagy 10 percig, vagy 21 dobott pontig tartanak. A támadóidő 12 másodperc, nincs holtidő, csak időkéréskor áll az óra, dobott kosár alkalmával nem. Félidő nincs. Hosszabbítás esetén a győzelemhez kettő pontot kell szerezni.

Szurkoljunk együtt a lányoknak a minél jobb szereplésért!ű

Forrás - hunbasket.hu
Foto, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus