Fiatal amerikai bedobót igazolt a Sopron

Egy nappal Alekszandra Crvendakics szerződtetésének bejelentése után újabb fiatal külföldi játékos szerződtetését adta hírül az Uniqa Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata. Egy amerikai bedobó erősíti majd a zöld-sárgákat.

Az Uniqa Euroleasing legújabb játékosa a Notre Dame Egyetem végzőse, a 21 éves, a kettes és hármas poszton egyaránt bevethető Kayla McBride, aki egy évre írt alá a soproni csapathoz.

A tehetséges játékos hírében álló, ám nemzetközi, így európai tapasztalattal sem rendelkező McBride a két éve Sopronban kitűnően teljesítő Shenise Johnson csapattársaként, a San Antonio együttesében kezdte meg idén nyáron a WNBA-s karrierjét.

Annak ellenére, hogy az előző évadban Kelly Farisszel szó szerint "befürdött" a soproni klub, Török Zoltán ügyvezető kifejtette: a hosszú évek pozitív tapasztalata alapján, ezen a téren nem változtatnak az igazolási politikán, és a lehetséges két, tengerentúli légiós hely tekintetében is tehetséges, az egyetemet frissen elvégző amerikai játékosokban gondolkodnak.

Az Uniqa eddigi három légiósának átlagéletkora (Crvendakics 18, Sztankovics 19, McBride 21) nem éri el a 20 évet. Ennek kapcsán Török Zoltán kiemelte: "egyre kisebb a pénzügyi mozgásterünk, ezért már a közepes képességű légiósokat sem tudjuk megfizetni. Helyettük fiatal tehetségeket igazolunk, és az elvárásainkat is ehhez igazítjuk, mivel továbbra is a klub pénzügy stabilitása az elsődleges szempont."

Török hozzátette: a csapatépítés ezzel még nem zárult le. Jelenleg így "néz ki" az Uniqa kerete: Ciglar Iva, Weninger Virág, Fegyverneky Zsófia, Kayla McBride, Simon Zsófia, Zsovár Orsolya, Alekszandra Crvendakics, Kuttor Enikő, Licskai Zsófia, Krnjic Sara, Dragana Sztankovics.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus