Győzelemmel emlékezett a Pécs, a Győr kikapott

A PEAC-Pécs 21 ponttal győzte le aradi ellenfelét a Horváth Judit emlékére rendezett Nosztalgia meccset követően, a Győr pedig öt ponttal szenvedett vereséget a román bajnok Sepsiszentgyörgytől.

A peacpecs.hu beszámolója a tegnapi mérkőzésekről:

Ez a kedd a 20 esztendővel ezelőtt tragikus balesetben elhunyt Horváth Juditra való emlékezésről szólt. Csapatunk a koszorúzás és a nosztalgia mérkőzés után az ICIM Arad ellen aratott 88-67-es győzelemmel tisztelgett a pécsi legenda emléke előtt.

Már csak két és fél hét van vissza a bajnokság rajtjáig, a PEAC-PÉCS pedig negyedik felkészülési mérkőzését játszotta. Lassan kezdenek élesbe fordulni a dolgok, a hétvégén pedig három mérkőzést fognak vívni Kassán Raksányi Krisztáék.

Mindhárom sérülésből visszatérő játékosunk tagja volt a kezdő ötösnek, amely villámrajtot véve 10-0-al indított. Az első negyed lendületes játékának köszönhetően - amelyben főleg a dupla-dupláig jutó Sarah Imovbioh váltotta gólra helyzeteit -, tizenöt pontos előnyt épített magának a PEAC-PÉCS. A második tíz percben azért a román csapat is megmutatta, hogy nem csak asszisztálni érkezett erre a mérkőzésre, kifejezetten kemény játékot bemutatva összességében három pontot tudott faragni hátrányából. Ebben a periódusban a felkészülés legnehezebb, legmegterhelőbb időszakát élő lányaink előtt sok ajtó-ablak helyzet is kimaradt, mégis biztosan őriztük az előnyt.

A kiegyenlített harmadik negyedet hozó összecsapáson többször is tíz pontra zárkózott az ellenfél, akiknél Montgomery és Wingate szállította a pontok zömét. Pécsi oldalon Vucurovic és Raksányi kosarazott még ponterősen (11-11 pont), de Szücs Lillától, Demetertől és Wentzeltől is láttunk szép dolgokat a pályán. A záró etapban még rá tudott tenni egy lapáttal Gabriel Carrasco csapata, így a húsz pontot is meghaladta a különbség a győztes mérkőzésünkön.

PEAC-PÉCS – ICIM Arad 88-67 (25-10, 19-22, 20-18, 24-17)

PEAC-PÉCS: Mandic 8, Raksányi 11, Vucurovic 11/3, Licskai 7, Imovbioh 24. Csere: Roberson 9, Demeter 5, Wentzel 4, Szücs L. 5, Szücs R. 4, Tenyér -, Sellei -. Edző: Gabriel Carrasco, Georgi Bujukliev

ICIM Arad: Hadzovic 6/3, Tavic 9, Ciotir -, Vernet 8, Ferenczi 5/3. Csere: Montgomery 21/9, Nagy 4, Wingate 14, Zidaru -. Edző: Bogdan Bulj 

A PEAC-PÉCS – ICIM Arad felkészülési meccs előtt vívott nosztalgia mérkőzésen a Nosztaliga válogatott aratott magabiztos győzelmet a PVSK nosztalgia csapata ellen, és minden pályára lépő játékos hatalmas tapsot kapott a lelátó szép számú közönségétől. 


És a gyorikosar.hu rövid összefoglalója Völgyi Péter vezetőedző értékelésével:

CMB Cargo-UNI Győr-Sepsiszentgyörgy 69-74 (36-20, 11-15, 10-23, 12-16)

Győr, felkészülési mérkőzés. V.: Surányi, Bognár.

UNI Győr: Czank 3, Fields 17/3, Laklóth 10/3, Krivacevic 15, Goree 12/3. Cs.: Varga Zs. 6, Simon Zs. 2, Sztepanova 2, Simon A., Török Á. 2. Edző: Völgyi Péter.

Jól kezdtünk, szünet után azonban fordított a román bajnok, s már nem is engedte ki kezéből a győzelmet.

A találkozó szünetében írta alá az együttműködési megállapodást klubunk ügyvezetője, Béki Gábor, Fűzy András társadalmi elnök, valamint a Sepsi részéről Rusz István ügyvezető.

Völgyi Péter így értékelte a mérkőzést: - Az első negyedben szinte tökéletes támadójátékot mutattunk be, a védekezéssel már akkor is voltak gondok. A folytatásban fáradtan mozogtunk, az összeszokatlanságból adódóan több labdát eladtunk, de ha csak az ajtó-ablak ziccereinket bedobjuk, megnyerjük a mérkőzést.


Forrás - peacpecs.hu, gyorikosar.hu
Foto - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus