Három UTP-válogatottal erősít a BEAC az A-csoportban

Világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok és korosztályos válogatott öltözik fekete-fehérbe jövőre.

A beac.hu cikke:

Három fiatal játékossal kötött szerződést szakosztályunk a következő évadra. Az 1-es poszton bevethető, 22 éves Papp Klaudia Nyíregyházáról érkezik Budapestre, hogy nálunk mutatkozzon be a hazai élvonalban. Dia Újfehértóról származik, és eddigi pályafutása során a Nyíregyházi Kosársuli csapatát erősítette. Tavaly remek Nb1B-s szereplésével a 3×3-as válogatottba is bekerült, és a felnőtt csapatba beverekedve magát, világbajnoki ezüstérmet szerzett. Dia idén szerezte meg diplomáját a Debreceni Egyetemen, gyógytornászként Akadémiánk edzőtovábbképzőjén is előadott.

„Azért esett a választásom a BEAC-ra, mert mindig is szimpatikus volt számomra az a szemlélet, amit képviselnek, azaz, hogy magyar játékosokat foglalkoztatnak évek óta. Emellett szerettem volna az B csoport után egy olyan A-s csapatban játszani, ahol sok játéklehetőséghez juthatok, úgy érzem, itt erre van esélyem. Bubu már az előző évben is keresett, hogy szívesen látna a csapatban, az ölet akkor is tetszett, a tanulmányaim miatt mondtam végül nemet. Idén februárban, több beszélgetés után viszont már igent mondtam a hívására, nagyon pozitív volt számomra mindaz, amit a klubnál folyó munkáról és a csapat szemléletéről felvázolt. Nagyon várom már a közös munkát, és bízom benne, hogy a lehető legjobb tudásom szerint fogok tudni teljesíteni az edzéseken és a meccseken is!” – indokolta döntését csapatunk új irányítója.

A 17 éves Dúl Panka már rutinos Nb1-es játékosnak mondhatja magát. 7 évesen kezdett kosárlabdázni, pályafutása jelentős részét a Vasas Akadémiánál töltötte, ahol minden korosztályban dobogón állt csapataival. A Gabányi Sportcsarnok közönsége Nb1-es és Nb1B-s meccseken, valamit a tavalyi junior döntő aranycsatájában is láthatta játszani. A 2-es és 3-as poszton egyaránt bevethető játékos tagja volt Balogh Judit válogatottjának a tavalyi U19-es vb-n, valamint az U18-as Eb-n is. Jelenleg komoly térdsérüléséből lábadozik, visszatérésére már csapatunk berkein belül kerül sor.

„Azért választottam a BEAC-ot, mert egy nagyon szimpatikus csapat, akiket nem csak az eredményesség érdekel, hanem a fiatalok számára nyújtott játéklehetőség, és az, hogy minél többet tudjanak fejlődni.  Emellett Bubuval már tavaly nyáron is dolgozhattam a válogatottban, nagyon élveztem a közös munkát és nagyon hálás voltam a bizalomért, amit belém vetett. Az is nagyban befolyásolt, hogy a sérülésem ellenére sem mondtak le rólam és továbbra is szerették volna, hogy hozzájuk igazoljak. Remélem, hogy évközben minél hamarabb vissza tudok térni és segítségére lehetek a csapatnak” – mondta átigazolása kapcsán a már „mozgásban lévő” Panka.

Szintén nem lesz ismeretlen az élvonal légköre az ugyancsak a Vasas Akadémiától érkező magasbedobó, Mérész Beatrix számára. Trixi Kecskeméten kezdett kosárlabdázni, onnan került Budapestre. A 2015-16-os idényben mutatkozott be az Amatőr Bajnokságban, tavaly pedig már meghatározó szerepet kapott a pasarétiek élvonalbeli csapatában is. A 184 centi magas játékos 2016-ban ezüstérmet nyert az U18-as 3×3-as válogatottal, tavaly pedig szintén tagja volt Balogh Judit utánpótlás válogatottjának. A sikeres érettségit követően, jelenleg gőzerővel készül a hétvégén Sopronban rajtoló U20-as Európa-bajnokságra.

„Az idei évem sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, és úgy éreztem, ahhoz, hogy javíthassak a játékomon, most váltanom kell. Ennek a megvalósításához jó lehetőséget kínált a BEAC, nagyon szimpatikus volt a szakmai stáb és a csapat is. Várom a közös munkát!”- nyilatkozta már az EB helyszínéről újdonsült magasemberünk.

„Nyilvánvalóan az volt a szándékunk, hogy a hiányposztokra szerződtessünk játékosokat. A klub filozófiája továbbra is az, hogy olyan fiatal, ambiciózus játékosoknak adjunk lehetőséget, akik szeretnének kitűnni, tanulni, fejlődni és majd innen továbblépni. Dia most mutatkozik be az A csoportban, Trixi és Panka azonban fiatal koruk ellenére már „régi motorosnak” számítanak az élvonalban. Aki hozzánk szerződik, bizonyítani szeretne, ez rájuk is igaz, mi pedig örülünk, hogy lehetőséget adhatunk nekik erre” – mondta el új igazolásaink kapcsán csapatunk vezetőedzője, Balogh Judit.

Isten hozott benneteket Dia, Panka és Trixi, sok közös sikert kívánunk nektek!

Fotó - beac.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus