Hétfőn kezd az újonc BEAC

Az élvonalbeli női csapatok többsége már edzésbe állt, s jövő hétfőn az újonc ELTE-BEAC Újbuda is elkezdi a felkészülést.

 

Balogh Judit együttesének a gerince együtt maradt. A csapat két középjátékossal, valamint fiatal, tehetséges játékosokkal, köztük korosztályos válogatottakkal is erősödik. 

Center poszton az egyetemiek az Amatőr Női Bajnokságban nem emelkedtek ki, az A-csoporthoz a palánk alatt mindenképpen erősítésre szorult az együttes. Két center érkezett, egyikük az MTK-tól igazolt középjátékos, Barnai Judit, a másik pedig a Vasastól érkező dr. Bagi Melinda. 

Több fiatal kosaras is érkezik az élvonal újoncához, köztük két korosztályos válogatott játékos, az U18-as válogatottal a korosztályos Eb-n szereplő Kádár Kinga, valamint a jelenleg az U16-os együttessel a portugáliai Matosinhosban szereplő Pusztai Petra a Vasasból. 

A csapat hétfőn egyik "bázisán", a Tüskecsarnokban kezdi meg a felkészülést. A program, az edzőmeccseken, tornákon való szereplés - ahogy mondani szokás - szervezés alatt. Itt figyelembe kell venni, hogy a félprofi együttesnél a játékosok dolgoznak, tanulnak, felkészülési tornákra nem szeretnének szabadságot kivenni. Valószínű, hogy a hagyományos szekszárdi Sió-kupán rajthoz állnak a lányok, de ezen kívül mérkőzéssorozatok helyett inkább edzőmeccseken vesznek majd részt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus