Két sima győzelemmel kezdett női válogatottunk

Magyar női válogatottunk két sima győzelemmel kezdte a kínai 3X3 világbajnokságot - Makaót 21-5-re, Andorrát 21-8-ra győzték le az Európa-bajnok lányok.

Az Eb MVP-je, Medgyessy Dóra nélkül játszik Európa-bajnok női válogatottunk a kínai világbajnokságon, ám ennek ellenére is két sima sikerrel nyitott a Theodoreán Alexandra, Szabó Petra, Ruják Nóra, Tóth Cecília alkotta csapat.

Az Izrael helyére beugró Makaó csapata túl nagy ellenállást nem tudott kifejteni - 2-1-re ugyan még ők vezettek egy duplával, de onnantól kezdve csak egy gárda volt a pályán. A mieinken látszódott, hogy sokkal képzettebbek, többet tudnak ebből a játékból, fizikálisan is sokkal jobbak, így 21-5-re győztünk végül.

A második mérkőzésen Andorra volt az ellenfelünk, de ez a találkozó sem alakult sokkal szorosabban - 6-0 után jöttek az első andorrai pontok 12-3-nál nőtt 10 pont környékére a különbség, amely gyakorlatilag végig megmaradt. A végén Szabó duplájával itt is meglett a 21 dobott pont, végül 21-8-ra nyertünk.

Így az első nap után maximális mérleggel vezetjük a csoportot - 2-0-s mutatónk mellett megvan az átlag 21 dobott pont is (itt holtversenynél a kosárkülönbség nem számít, csak az, hogy ki dobott több pontot). Holnap a férfiak lépnek pályára, a lányok csütörtökön folytatják az eddig szintén 100%-os Argentína és az 1-1-gyel álló Ausztrália ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus