Ki lép ki a spanyolfal mögül

Azok után, hogy tegnap a Sopron fölényes győzelemmel kezdte a PEAC elleni elődöntőt, ma megkezdődik a párharc a másik ágon, ahol a Diósgyőr csatázik a PINKK-kel a döntőbe jutásért.

Ha csak az edzők nemzetisége alapján nézzük a párharcot, akkor nevezhetjük ezt az ágat spanyol ágnak, hiszen Maikel Lopez lányai találkoznak Roberto Hernandez tanítványaival.

Bár a magyar bajnoki tabellán elég nagynak tűnik a 3 hely távolság, azt azért érdemes megjegyezni, hogy a Közép-európai Ligában mindkét csapat 10-10-es győzelem-vereség mutatóval zárt. Érdekessége a párharcnak, hogy a nemzetközi ligában amikor a két együttes találkozott, mindkétszer a látogatók örülhettek: Komlón a Diósgyőr nyert 77-70-re, Miskolcon viszont 66-63-as PINKK-siker született.

Bár a döntőbe jutás önmagában is kellően serkentőleg kell hasson a játékosokra, mindkét együttesnél extra-motivációt jelenthet a csalódás a Magyar Kupában, jelesül, hogy egyik csapatnak sem sikerült bejutnia a négyes döntőbe.

Amíg a PINKK kerete szinte folyamatosan változott, addig a Diósgyőr az egyetlen olyan élcsapat, amely azzal az állománnyal játszik, amellyel elkezdte a szezont. A baranyai alakulattól szezon közben a moszkvai Szpartakhoz igazolt Tijana Ajdukovics mellett Aulani Sinclair és Jana Minciková is távozott, tehát Louella Tomlinsont leszámítva az egész légiós sorát kicserélte az együttes. "Érkezési oldalon" ott találjuk az évad közben igazolt játékosok között a spanyol centert, Lucila Pascuát, aki a szezont még a Novi Zagreb együttesénél kezdte, a korábbról, Sopronból jól ismert amerikai bedobót, Amber Holt-ot, valamint honfitársát, Daphanie Kennedy irányítót.

Ami a vendéglátó Diósgyőrt illeti, ott a kispadon volt váltás, Peresztegi Nagy Ákos helyét vette át a spanyol edző.

Még egy adalék arra, hogy noha az első játszik a negyedikkel, mennyire kiegyensúlyozott csata várható: a Diósgyőr 3 vereséggel zárt az élen a középszakaszban, de a PINKK is csupán 4 vereséget számlál... A miskolciak két sima, 30 pont körüli győzelemmel jutottak túl az MTK-n. A leginkább kiélezettnek várt negyeddöntőben a PINKK gond nélkül jutott a négy közé, odahaza 26, idegenben pedig 17 pontos verést mérve a legeredményesebb játékosát, Tinkle-t már nélkülöző győriekre.

Egy dolog biztos: az egyik spanyol edző ott lesz csapatával a bajnoki fináléban!

 

Foto, Slide - dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus