Krivacsevicsék nyertek Hontiéknál

Magyar derbire került sor a női Euroligában: Olaszországban, Schio városában Honti Kata csapata, a Familia fogadta a Good Angels Kosice alakulatát, amelyben Krivacsevics Tijána játszik.

A találkozó végén a vendég kassaiak örülhettek, hiszen 67-57-re győztek. Az olasz bajnokcsapatban Honti Kata nem tudta megismételni remek győri produkcióját. A kezdő ötös tagjaként 24 percet játszva 1/3-as dupla és 0/2-es tripla mutatóval, egyetlen büntetőjét értékesítve 3 pontot tett a közösbe. Volt emellett 3 lepattanója, 2 gólpassza és 1 eladott labdája. A plusz-mínusz mutató tekintetében -1-gyel csapata egyik legjobbjának bizonyult. 

A győztes oldalon, azaz a kassaiaknál Krivacsevics Tijána a 19 játékperce alatt 2/6-os mezőnymutatót felmutatva 4 pontig jutott. Mezőnyben kifejezetten hasznosan játszott, 8 lepattanójával - bár, mint jeleztük csupán nem egészen 1 félidőnyi időt töltött a pályán - e kategóriában csapata legjobbjának bizonyult, csakúgy, mint a plusz-mínusz mutató tekintetében is, 19-cel. Érdekességként tesszük hozzá, hogy a legeredményesebb kassai játékosok közül a 18 pontot szerző Pierson e mutatója -1, a 17-tel záró Abdié pedig -3. Mindkét magyar lányról elmondható tehát, hogy hasznos tagja volt csapatának.  

Raksányi Krisztina csapata a horvát bajnok Novi Zagreb spanyol földön, a Perfimerias Avenida Salamanca otthonában lépett pályára. Három negyeden át tartották magukat Krisztáék, ám a záró szakaszt 26-11-re nyerő spanyol együttes végül 74-57-re nyert. A kezdő ötösbe jelölt honfitársnőnknek nem igazán ment a dobás spanyol földön, 31 perc alatt 1 pontig jutott, volt 5 sikertelen dupla s 1 rossz tripla kísérlete, 2 büntetője közül az egyiket értékesítette. Statisztikai lapjára még 1-1 lepattanó és szerzett labda, valamint 2-2 gólpassz és eladott labda került. Viszont végre sokat játszott, edződött a nemzetközi porondon, s nyilván védekezésben hasznos lehetett, ha edzője annak ellenére is több mint fél órát szerepeltette, hogy nem ment neki a dobás. 

Krisztánál valamivel jobban, de nem kifejezetten jól ment a dobás Vajda Annának, a török Botas Adana színeiben az oroszországi Kurszkban, ahol a két ex-sopronival, Milovanoviccsal és Kuraszovával felálló helyi Dinamo 78-65-re győzött. Nusi 37 percet játszva 11 pontig (5/12 dupla, 0/5 tripla, 1/4 büntető) jutott. A mezőnyben kifejezetten hasznos dolgokat "művelt", szerzett 7 lepattanót és 1 labdát, valamint volt 3 gólpassza és 1 orosz kísérletet blokkolt.

Fotó: sme.sk

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus