Megjelent a PEAC-PÉCS új hivatalos szurkolói himnusza

2019. március 24-e vasárnap óta elérhető a PEAC-PÉCS Női Kosárlabda Klub új szurkolói himnusza.

A PEAC-Pécs hivatalos sajtóközleménye:

2019. március 24-e vasárnap óta elérhető a PEAC-PÉCS Női Kosárlabda Klub új szurkolói himnusza, amit a Pí Therapy nevű pécsi banda jegyez. A srácok 2018 szeptemberében kapták a felkérést, aminek eredményeként most meg is jelent az új dal, melyhez hamarosan a klipet is megnézhetjük.

Az új induló létrehozásakor az első pillanattól az volt a szándék, hogy egy olyan szám szülessen, ami önmagában is megállja a helyét. Egyszóval működjön a dal a Sportcsarnokon kívül is.

A Pí Therapy 2015 ősze óta létezik és színesíti Pécs zenei életét. Az ellentétes érzésekre, zenei múltra és háttérre is építő zenekar sikeresen szerepelt már több megmérettetésen is. A duóként megalapuló együttes a Zenélő Egyetemen ismerkedett össze a jelenlegi felállást alkotó zenészekkel, emiatt mostanában basszus-dob alappal, és helyenként szájharmonikával lépnek fel. (rap: Végh Balázs, gitár, ének: Kollarics Attila, dob: Budai Kornél, basszusgitár: Tóth Krisztián, szájharmonika: Kemény Viktor). A dalszerzés mint terápia viszont továbbra is a legfontosabb mozgatórugó.

Erre a projektre az eredeti duóval együtt Kovács Patrick Ferenc énekes-gitárost kérték fel. Tóth Krisztián basszusgitáros szintén alkotóként, Milei Bálint, a keményebb rock felől érkező dobos pedig vendégzenészként szerepel a felvételen. A PEAC-PÉCS szurkolói indulója megírásakor tehát még többféle stílus találkozott a próbateremben, amiből csak valami formabontó dolog sülhetett ki. Egy olyan dal, ami a sportolók és a pécsiek mellett mindenkinek adhat egy pici plusz löketet a mindennapi hajszához.

Az új himnusz minden hazai meccsen felzendül majd, így biztosan sokak számára válik hamarosan kedvenccé. Az elkészült számhoz hamarosan érkezik a klip is, melyet a korábbi videójukhoz hasonlóan most is Püsök Péter rendezett.

A dal az alábbi IDE KATTINTVA meghallgatható!

A zenekar eddigi története számokban:

2015. szept.: Ahogy én

2016. okt-dec.: I. Soundcheck Országos Zenei Tehetségkutató II. helyezés

2016. okt.: Pannon Unifest – különdíj

2017. szept.: PTE650 jubileumi Halott Pénz koncert, előzenekari felkérés

2018. ápr.: József Attila Versdalfeszt - különdíj

2018. jún.: I. Láncolat Verszene Fesztivál III. helyezés

2018. júl.: Ha Pécsen jártok - első videoklip Püsök Péter rendezésében

2018. szept.: Rektori kitüntetés az egyetemi kultúráért

2019.02.08.: A Fekete Fehér című PEAC-PÉCS szurkolói dal bemutatása a Lauber Dezső Sportcsarnokban

Fotó - PEAC-Pécs

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus