Megvan a Sopron és a Szekszárd Euroliga-sorsolása

Két magyar csapat beosztását követhettük, az elmúlt évadban döntőt vívó Sopron Basket a főtáblán, míg az Atomerőmű-TARR KSC Szekszárd selejtezőben érdekelt.

A wbasket.hu cikke:

Csütörtök délelőtt Münchenben megtartották a női kosárlabda Euroliga csoportjainak sorsolását. Két magyar csapat beosztását követhettük, az elmúlt évadban döntőt vívó Sopron Basket a főtáblán, míg az Atomerőmű-TARR KSC Szekszárd selejtezőben érdekelt.

Az Euroliga 2018/2019-es kiírásába 20 gárda nevezett, melyből a selejtezőben négy fog búcsúzni. A csoportkört az idei évadban is 16 csapatos mezőnnyel rendezik, ahol a résztvevők két nyolcas csoportban mérik össze az erejüket. A Világbajnokság miatt a korábbi éveknél később rajtol a sorozat, a csoportkör első fordulóját október 24-én rendezik.

Az elmúlt évadban döntőig menetelő Sopron Basket a B-csoportba került, ahol az orosz élvonal ezüstérmese, az Euroligában bronzérmet szerző Dinamo Kurszk szerepel az első kalapból. Megkapta a Sopron a török bajnok Fenerbahce-t, de ebbe a nyolcasba került még egy török résztvevő, a Hatay alakulata is. A Fener mellett a nemzeti bajnokok sorát erősíti Spanyolország legjobbja a Salamanca. A francia együttesek közül a Carolo Basket nyert besorolást a „B” jelű csoportba, míg a selejtező párharcok közül itt folytatja a Wisla Krakow – Olympiacos (Rasheed Rita csapata) és az Umana Reyer Venezia - TTT Riga párharc győztese.

Az előbbiekből is kirajzolódik, hogy az Atomerőmű-TARR KSC Szekszárd selejtezőbeli ága az A-csoportba vezet majd. A szekszárdiak a főtáblára kerülésért a Villeneuve-d'Ascq együttesével mérkőznek. Az „A” jelű nyolcas igazi bajnoki ág lett. Ide került a címvédő és orosz bajnok UMMC Jekatyerinburg. A cseh USK Prague, a francia Tango Bourges Basket, az olasz Famila Basket Schio, a belga Mithra Castors Braine és a lengyel CCC Polkowice mind bajnokok lettek hazájukban. A selejtezők közül a Szekszárd - Villeneuve-d'Ascq párharc mellett a Nagyezsda Orenburg - Cukurova Basketbol párosítás győztese folytatja még itt.


A csoportok beosztása
A-csoport
UMMC Jekatyerinburg
ZVVZ USK Praha
Tango Bourges Basket
Famila Basket Schio
Mithra Castors Braine
CCC Polkowice
Nagyezsda Orenburg - Cukurova Basketbol selejtező győztese
ESB Villeneuve-d'Ascq-LM - Atomerőmű TARR-KSC Szekszárd selejtező győztese

B-csoport
Dinamo Kurszk
Fenerbahce SK
Sopron Basket
CB Avenida Salamanca
Hatay BB
Flammes Carolo Basket
TS Wisla Krakow - Olympiacos SFP selejtező győztese
Umana Reyer Venezia - TTT Riga selejtező győztese


A selejtezők párosításai: (az elől álló csapatok rendezik a párhorcok visszavágóit)
Nagyezsda Orenburg - Cukurova Basketbol
TS Wisla Krakow - Olympiacos SFP
ESB Villeneuve-d'Ascq-LM - Atomerőmű TARR-KSC Szekszárd
Umana Reyer Venezia - TTT Riga

Fotó - Sopron Basket facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus