Monica Engelman az Aluinvent DVTK játékosa

Monica Engelman az Aluinvent DVTK legújabb játékosa.

A dvtk.eu beszámolója:

Több éve Közép-Európában játszó amerikai hátvédet igazolt az Aluinvent DVTK csapata. Monica Engelman Romániában nyert már kupát, a CEWL serlegét is magasba emelhette, emellett Szlovákiában bajnoki és kupaezüsttel gazdagította gyűjteményét. Egy törökországi kitérőt követően legutóbb a PINKK csapatát erősítette.

Kirby Burkholder mellett Monica Engelman lesz az Aluinvent DVTK másik tengerentúli légiósa. Az “európai” helyeket Zenta Melnika és Tereza Pecková kapta a keretben, rajtuk kívül a válogatott Nagy Dóra és Zele Dorina alkotja a - jelen pillanatban még nem teljes - csapatot.

Monica Engelman Texasban kezdett kosárlabdázni, majd a Kansas University színeiben lett ismert játékos, amikor két alkalommal is az egyetemi bajnokság legjobb 16 csapata közé vezette övéit. Profi karrierjét Romániában kezdte, majd Szlovákiában és Magyarországon folytatta. Az elmúlt években nyert Közép-Európai Női Ligát (CEWL), Román Kupát (a döntőben a Sepsi elleni 67-61-es sikerből - az ekkor még aktív Brosovszky Mónika csapattársaként - 19/6 ponttal vette ki a részét), játszott szlovák bajnoki és kupadöntőben.

Az itt szerzett tapasztalatokat a következő idényben az Aluinvent DVTK színeiben tudja hasznosítani a bajnokságban és az Európa Kupában.

- Monica Engelman egy tapasztalt játékos, aki játszott már az Európa Kupában is - nyilatkozta Štefan Svitek, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. - Két éve Pöstyénben kiváló szezonja volt. Az előző éve kevésbé sikerült jól, de meg szeretné mutatni, hogy kiváló játékos. Nagyon jó keze van, nagyszerű a védőmunkája és remekül oldja meg a kettő a kettő elleni játékhelyzeteket.

Forrás - dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus