NCAA-s magyarjaink: Közeledik a szezon vége

Több az Egyesült Államokban, egyetemeken kosarazó ifjú honfitársnőink pihenhetett a múlt héten, mindent egybevetve nem a magyar lányokról szólt az előző hét az amerikai egyetemi bajnokságban - érződik: közeledik az évad vége.

A Balla nővérek csapata, az ORU 77-66-ra kikapott a Nicholls State együttesétől. Bernadett 2/7-es dupla és 1/3-as büntető mutatóval 5 ponttal zárta 26 perces bevetését. Leszedett még 3-3 védő és támadó lepattanót, volt 2-2 gólpassza és blokkja, 1 szerzett és 6 leadott labdája. Dorottya 9 percet játszott és 3/4-es dupla, 0/3-as tripla és 1/1-es büntető mutatóval 7 ponttal zárta a meccset. Volt még 1-1 lepattanója, gólpassza, blokkja és eladott labdája. 

Nagyon mozgalmas hete volt a FIU együttesének, Hegedűs Janka és Lábady Zsófi csapata 4 nap alatt 4 meccset játszott. A nagy sorozat első találkozóján, a Rice ellen 85-65-re megnyert meccsen mindkét magyar lány a padról érkezett a pályára, Zsófi 10, Janka 1 percet kapott. Előbbi mindkét büntetőjét értékesítve 2 pontig jutott, leszedett e lepattanót s volt 2 eladott labdája. Janka statisztikai lapjára 1 lepattanó került. Az Est Carolina elleni 85-75-ös sikerrel végződő találkozón ifjú honfitársnőink nem játszottak. A Tukasne ellen 69-55-re nyert az együttes, Zsófi 1 kapott 1 percet. A csapat egyetlen vereségét a Middle Tennessee ellen szenvedte el e sorozatban. A 64-57-re elveszített meccsen Zsófi játszott 4 percet, volt 1 sikertelen dupla kísérlete és 2 védő lepattanója. 

Szamosi Amadea és Szécsi Orsi csapata nem játszott a múlt héten, miként Szabó Fanni és Csutorás Fanni együttese sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus