Négy fiatallal vág neki a következő szezonnak a Ludovika-FCSM Csata

Balogh Liza, Gyöngyösi Janka és Toman Petra továbbra is a csapatot erősíti, mellettük Strausz Edina is tagja lesz a felnőtt keretnek. 

fotó: csatabasketball.hu

A Csata tájékoztatása:

Balogh Liza, Gyöngyösi Janka és Toman Petra továbbra is a csapatot erősíti, mellettük Strausz Edina is tagja lesz a felnőtt keretnek. A kadett és junior bajnok, illetve Hepp kupa-győztes játékosok hosszú ideig kielégíthetik a Ludovika-FCSM Csatánál a fiatalszabály követelményeit.

Balogh Liza az ötödik helyezéssel véget érő szezonban ötször lépett pályára, majd tagja volt a Nemzeti Leány Junior Bajnokságot megnyerő Csata DSE-nek. Liza az elmúlt egy hónapot az Achilles-sérülését követő rehabilitációval töltötte, a héten kapcsolódott be a nyári edzésekbe.

Mint mondta, hosszúnak érzi a kihagyást és örül, hogy újra a csapattal edzhet. „Izgatottan várom a szezont, és remélem, hogy az utánpótlás évek után tovább tudok fejlődni és minél hasznosabb tagjává válhatok a csapatnak” – fogalmazott Liza, aki a korábbinál több (rész)feladatban bízik.

Gyöngyösi Janka 15 felnőtt mérkőzésen ölthette magára a Ludovika-FCSM Csata mezét, és a PINKK elleni hazai mérkőzésen 10 ponttal segítette a csapatot. A szezon végén junior bajnoki címet ünnepelhetett, sőt, a döntőben elért dupla-duplájának köszönhetően a KSC Szekszárd elleni finálé legjobbjának választották, és a torna legerősebb ötösébe is bekerült.

„Mindent, amit tanulok, megpróbálom felhasználni és kamatoztatni a pályán. Szeretném felvenni az A-csoport ritmusát” – mondta Janka, aki támadásban és védekezésben egyaránt szeretne előrelépni, hogy több lehetőséget harcoljon ki magának.

A 2005-ös születésű Toman Petra 15 évesen mutatkozott be a felnőttek között, ahol 12 bajnokin léphetett pályára. Az i-re a pontot a szezon végén tette fel: mind a kadettekkel, mind a juniorokkal bajnoki címet ünnepelhetett, ráadásul a döntőben dobott 34 pontjával előbbin bezsebelt egy MVP-címet is, illetve mindkét tornán bekerült az All-Star csapatba.

„Szeretném a csapat javára fordítani, amiket tanultam az elmúlt évben, hogy minél jobb eredményeket érhessünk el” – mondta Petra, aki szintén azért dolgozik majd, hogy minden játékelemben előrébb léphessen.

Tagja lesz a felnőtt csapatnak Strausz Edina is, aki tavaly óta rendszeresen megfordul a Ludovika Arénában. Az A-csoportos bemutatkozására egyelőre várni kell – de lehet, hogy már nem olyan sokat, hiszen Edina is látogatni fogja a felnőtt csapat edzéseit.

„Hatalmas élmény volt már tavaly is a »nagyokkal« gyakorolni, de persze teljesen más ritmust követelt meg a munka velük, amihez még hozzá kell szokni” – mesélte élményeit Edina. Kiemelte, hogy a legjobb fejlődési lehetőségnek tartja, hiszen fizikálisan és gondolkodásban is szintet kell lépnie, hogy megragadjon az első csapatban. Bízik benne, hogy minél többször edzhet majd Lelik Rékáékkal az új szezonban, hiszen van még mit ellesnie a profiktól.

„Jön a következő generáció” – foglalta össze röviden a Ludovika-FCSM Csata vezetőedzője a fiatalok jövő szezonbeli szerepét. Tursics Krisztián arról beszélt, hogy a fejlődésüknek és a fiatalszabálynak is köszönhetően komoly játékperceket és feladatokat fog kapni a négy kadett és junior korú játékos.

Vezetőedzőnk kiemelte: mindenki számára új szituáció keletkezett, hiszen ez lesz az első év, hogy Toman Petráék akár kezdőként is pályára léphetnek. Hosszú folyamat kezdődik most el, mert mindegyikük még évekig megfelelhet a fiatalszabály által támasztott kritériumoknak. Nem rögtön várunk tőlük klasszis teljesítményt, hanem a folyamatot fogjuk figyelni, hiszen mindegyikük nagyon messzire juthat el néhány éven belül – mondta Tursics Krisztián.

A fiatalokhoz kapcsolódó hír még, hogy Farkas Szonja távozik a Csata kötelékéből és máshol folytatja pályafutását. Szonjának jó egészséget, további sikereket kíván a Csata DSE és a Ludovika-FCSM Csata.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus