Nincs meglepetés, Kanada a harmadik ellenfelünk az olimpiai selejtezőn

Veretlenül nyerték a kanadaiaik az előselejtezőt.

Amíg Európában a 2025-ös kontinenstorna selejtezőit vívták, addig Amerikában, pontosabban Kolumbiában olimpiai előselejtezőre került sor az elmúlt négy napban. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
Mint arról október elején, a soproni sorsolás után beszámoltunk, a magyar női válogatott Spanyolországgal, Japánnal és ennek a mostani előselejtezőnek a győztesével került egy csoportba az olimpiai kvalifikáció során, így természetesen számunkra sem volt érdektelen a kolumbiai torna.
 
Az erőviszonyok alapján Kanadát lehetett a legerősebbnek gondolni, és a papírforma érvényesült is. A kanadaiak még csütörtökön Venezuelát gázolták el (81-39), majd a házigazda legyőzésével (53-70) biztossá vált a részvételük az olimpiai selejtezőben.
 
Az, hogy mely együttes került velünk egy csoportba, a ma esti Kanada-Puerto Rico találkozón dőlt el a két veretlen gárda között. A kanadaiak az első félidőben kiválóan játszva végül 77-68-ra verték Arella Guiranteséket, így ők végeztek az első helyen.
 
A magyar válogatott olimpiai előselejtezős csoportja tehát az alábbiak szerint néz ki:
 
Magyarország
Spanyolország
Kanada
Japán
 
A soproni ötkarikás kvalifikációs tornára 2024. február 8. és 11. között kerül majd sor. A csoport első három helyezettje jut ki a párizsi olimpiára.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus