Öt magyar tripla az Euroliga-győztes kosarában

Zajlanak az elődöntők Európa különböző bajnokságaiban, s szerencsére több honfitársnőnk is érintett a bajnokságok végküzdelmeiben. Quigley Alexandria már döntőt játszik lengyel földön, s hamarosan ezt teszi majd Honti Kata is Olaszországban, illetve Hutlassa Fanni Romániában. Az elmúlt hét legjobb magyar teljesítménye külhonban azonban az Euroliga-győztes ellen parádézó Vajda Annáé volt

Honti Katáék döntősök. A Schio az első meccs elvesztése . ezen Honti Kata nem játszott - után immáron Katával a "fedélzeten" zsinórban hármat nyert. A harmadik meccsen Kata 12 ponttal (5/9 dupla, 2/2 büntető), 2 gólpasszal és 3 eladott labdával zárta 35 perces bevetését. A 4. meccsen aztán már magabiztosan juttatta érvényre nagyobb tudását a Famila, amely 76-53-ra győzött, s bejutott a fináléba. Ezen a meccsen Kata 29 percet játszott, dobott 2 pontot (1/2 dupla, 0/2 tripla), volt 2-2 lepattanója és gólpassza, valamint 3 eladott labdája.

Lengyelországban két krakkói meccs után 1-1-re áll a Wisla és a Polkowice döntője. A Stefan Svitek dirigálta s a válogatott bedobót, Quigley Alexandriát a soraiban tudó Wisla az első meccset 56-47-re megnyerte. Ezen Quigley 6/12-es dupla és 1/3-as tripla mutatóval 15/3 pontig jutott 37 perc alatt. Leszedett 5 lepattanót, volt 3-3 gólpassza és szerzett, valamint 1 eladott labdája. A második krakkói meccset 65-53-ra a Polkowice nyerte, elvéve a Wisla pályaelőnyét. Quigley ezen a meccsen 22 percet játszott, 2/5-ös dupla, valamint 0/1-es tripla mutatóval 4 pontig jutott, ezen kívül statisztikai lapjára 5 szerzett labda került.

Törökországban az első elődöntőn az Euroligát megnyerő Galatasaray érdekes meccseb verte közel 30 ponttal a Vajda Annával felálló Botas Adana együttesét. Az első negyed után még 19-11-re a Botas vezetett, de attól kezdve elég egyoldalú lett a játék, 74-48-ra győzött a Galata. A Botas kiemelkedően legjobb játékosa a magyar magasbedobó volt, aki 1/2-es dupla mellett 5/8-as tripla mutatóval 17/15 pontjával messze csapata legeredményesebb játékosa lett, óriási teljesítmény 5 triplát bevágni az Euroliga győztesének. Ezen túlmenően leszedett 7 lepattanót és volt 2 gólpassza. A második mérkőzésen már jobban megszorongatta a Botas Európa legjobbját. A Galata csupán egyetlen negyedet nyert meg, a harmadikat, igaz azt 24-8-ra, s ez elég volt neki a 74-63-as győzelemhez. Nusinak ezen a meccsen nem ment annyira a dobás, mint két nappal korábban, 1/7-es dupla és 1/5-ös tripla mutatóval 5/3 pontot tett a közösbe. A 7 pattanóját most is összekaparta, volt 1 gólpassza és 2 labdát adott el.

Döntőt játszik Hutlassa Fanni a Targoviste csapatában a román bajnokságban. Az együttes a második elődöntőt s megnyerte a gyulafehérváriak ellen, hazai környezetben 80-66-ra nyert Fanni csapata. A magyar kosaras ezúttal sem kapott sok lehetőséget, csupán egyetlen percet, de azalatt 1/1-es dupla és 1/2-es büntető mutatóval 3 pontig jutott, s emellett 1 lepattanót is leszedett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus