Pécsi fiatalokkal erősít a PINKK

A magyar bajnoki címvédő PINKK-Pécsi 424-nél folytatja pályafutását az egyaránt PVSK-nevelésű Sánta Petra és Nagy Dorottya.

Sánta Petra és Nagy Dorottya PVSK nevelésű játékosok (Debreceni Eszter és Meszler Balázs tanítványai) a PINKK Pécsi 424 csapatához szerződtek. Mindkét ígéretes, fiatal pécsi tehetség először kezd el olyan szezont a magyar bajnokság élvonalában,ahol folyamatosan pályán bizonyíthatják képességeiket - adta hírül a PINKK sajtóközleménye.

A 18 éves, 168 cm magas Sánta Petra 2012-ben a PEAC-ban is szerepelt (egy mérkőzés erejéig már az élvonalban is bemutatkozhatott), majd térdsérülését követően visszatért a PVSK junior és az Autópark-PVSK NBI/B-s csapatába. Az irányító poszton bevethető Sánta utóbbiban összesen 23 mérkőzésen 7.6 pontot, 3.3 lepattanót és 3.1 gólpasszt átlagolt.

A 17 esztendős, 184 cm magas Nagy Dorottya korosztálya egyik legnagyobb ígérete, a válogatott alapembere, a tavalyi és az idei U17-es bajnokság MVP-je. A magasbedobó jelenleg is az U17-es világbajnokságon szereplő magyar válogatott tagja. Nagy az idei évadban az Autópark-PVSK-ban 19.0 pontos és 7.5 lepattanós átlagot nyújtott.

Forrás, fotó: PINKK-Pécsi 424 Sajtóközlemény

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus