Sérülések, vírus: szűkült a női válogatott kerete

Szinte magától alakult ki a keret.

fotó: fiba.basketball

Szűkítette keretét a magyar női kosárválogatott szövetségi kapitánya, Székely Norbert. A szakember dolgát egyrészt megnehezítette, másrészt megkönnyítette a sok sérülés és a koronavírus, melyek miatt szinte magától kialakult a tizennégy fős, Európa-bajnoki selejtezőre készülő csapat - írja az m4sport.hu.

Határ Bernadettre és Studer Ágnesre koronavírus-fertőzés, míg Dombai Rékára kézsérülés miatt nem számíthat a Székely Norbert, hétfő estére eldőlt, Weninger Virág sérülése nem súlyos, azonban ő sem erősítheti a válogatottat a szombati, Hollandia elleni Eb-selejtezőn, viszont a korábban koronavíruson átesett Goree Cyesha csatlakozhat a csapathoz, miután ma a Sportkórházban teljes kivizsgáláson esett át.

"A keret így gyakorlatilag magától beszűkült. A 14 játékos, aki jelenleg is itt készül velünk, utazik majd Hollandiába kedden és ott dől el, hogy ki az a 12, aki játszani fog a hollandok ellen" - mondta el az M4 Sport Kosárlabda magazinjában Székely. A szakvezető úgy véli, a csapat játéka védekezés és támadás szempontjából is "elég flexibilis" és meg fogják tudni oldani az előttük álló feladatot. "A saját játékunkra kell koncentrálnunk, számunkra most az a legfontosabb, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést."

A nemzetközi szabályok értelmében a csapat jelenleg is buborékban készül az Eb-selejtezőkre, azonban Lelik Réka szerint ez a helyzet nem sokkal másabb, mint akkor, ha nincs vírus, ugyanis abban az esetben is szinte csak a csarnok és a szálláshely között mozognak a játékosok.

"Ebben a helyzetben mindenkin nagyobb lesz a felelősség - mondta a válogatott játékosa. - Természetesen gyors gyógyulást kívánunk a többieknek, de most ez a csapat, ebből kell kihozni a legtöbbet."

A Hollandia-Magyarország Eb-selejtezőt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti szombaton 18:00-tól.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus