Sopron rendezi a női kosárlabda Euroliga Final Fourt

Magyarország ad otthont a négyes döntőnek.

 

A hunbasket.hu beszámolója:

Amint az közismert, a legmagasabban rangsorolt női kosárlabda klubsorozat, az Euroliga négyesdöntőjében a Sopron Basket révén magyar együttes is érdekelt. 

A FIBA Europe megkeresésére a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sikeres intenzív egyeztetést folytatott a financiális háttér megteremtése érdekében. 

Ennek eredménye, hogy kormányzati támogatással, Sopron városa, az MKOSZ és a Sopron Basket összefogásának eredményeképpen április 20-22. között Sopron adhat otthont a sorozat döntőjének. 

Az erről szóló megállapodást a mai napon Kamil Novak, a FIBA európai szekciójának igazgatója, Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára, valamint Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője írta alá. 

Kamil Novak: Sopron komoly kosárlabda múlttal rendelkező város. A Magyar Kosárlabda Szövetség a soproni klub profi hátterére építve választotta ki a várost 2015-ben a FIBA Női Kosárlabda Európa-bajnokság egyik csoportjának, majd több utánpótlás kontinenstornának, így az előttünk álló U20-as női Európa-bajnokságnak is otthonául. A kiváló tapasztalatok és az MKOSZ teljes támogatását élvezve biztos vagyok benne, hogy egy sikeres, igen jól szervezett FINAL4 előtt állunk! 

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke kiemelte, a Sopron Basket sikere az elmúlt évtized legnagyobb eredménye a magyar klubkosárlabdában. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének természetes volt, hogy mindenben segítjük a klubot és a várost a rendezés jogáért folytatott tárgyalásokban. Köszönet a kormánynak, hogy - felismerve a négyesdöntő jelentőségét, a klub sportsikerét - a rendezvény mellé állt. Sopron sokszorosan bizonyított házigazdaként, hiszen adott otthont felnőtt női Eb-nek, utánpótlás kontinenstornáknak, biztosan kiváló házigazdája lesz a női Euroliga négyesdöntőjének is. Ez a rendezés Sopron városa, a helyi klub, s kiemelten a magyar kosárlabdázás hatalmas sikere! 

Dr. Fodor Tamás, Sopron város polgármestere elmondta, hogy Sopron nemzeti sportváros, a kosárlabdázás magyarországi fellegvára, és nagy öröm számára, hogy Sopron erre a hétvégére a női kosárlabdázás európai fővárosa lehet. Köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának a rendezvény kiemelt támogatásáért, amely mellé Sopron büszkén csatlakozott. 

Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezető igazgatója: Sopron történelmi kosárlabda fellegvár, és nagyon büszke vagyok arra, hogy az idén az európai klub kosárlabdázás fővárosa lehetünk. Köszönöm a FIBA Europe, Magyarország Kormánya, Sopron városa és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatását. Mindent megteszünk azért, hogy Magyarország és Sopron városa nevét tovább öregbítsük. 

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára: A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége rendkívül büszke arra, hogy a Sopron Basket révén újra lesz magyar csapat az Euroliga Final Fourban. Sopron kiváló házigazdája lesz a rangos rendezvénynek, köszönjük a FIBA-nak a bizalmat, a városnak és a klubnak, hogy vállalták a rendezést, míg Magyarország Kormányának az anyagi támogatást. Biztos vagyok benne, hogy egy kiváló hangulatú, emlékezetes döntőt rendez Sopron! 

Foto - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus