Szombaton bemutatkozik az UNIQA Sopron

Szombaton délután a ZTE otthonában lejátssza első hivatalos felkészülési mérkőzését a bajnoki és kupa-címvédő UNIQA Sopron együttese.


 
Sterbenz László csapata augusztus 3-a óta készül az új szezonra és augusztus 17-én már a korosztályos válogatottakban szereplő játékosok is becsatlakoztak a munkába. Szinte példátlan a soproni klub életében, hogy augusztus közepe óta egy játékos kivételével a teljes keret együtt tud készülni. Ez óriási előny lehet, különösen úgy, hogy az Euroligában és a bajnokságban is hamar jönnek a fontos meccsek. Az egy hiányzó Abby Bishop, aki majd október 9-én érkezik.
 
Sopronban Dragana Stankovic kiválásán túl zökkenőmentesen zajlott eddig a felkészülés. A héten a csapat egy faipari kiállítás miatt az edzéseit a kisteremben tartotta, de ez nem befolyásolja érdemben a munkát. Ami a szombati találkozót illeti, Zsovár Orsolyát leszámítva a teljes rendelkezésre álló keretével utazik a soproni együttes Zalaegerszegre. Zsovárt a szakmai stáb elengedte testvére esküvőjére.
 
A ZTE augusztus 10-e óta készül az előttünk álló évadra. Gáll Tamás tanítványainál is az első hetekben az erőnléti edzések játszották a főszerepet. A ZTE már egy nem hivatalos felkészülési mérkőzésen túl van, a Győr ellen léptek pályára. A jegyzőkönyv nélküli mérkőzésen a légiósait nélkülöző győri csapatot egy ponttal legyőzte a ZTE. A szombati edzőmeccs érdekességét adhatja az is, hogy újabb két soproni kötődésű játékos érkezett Zalaegerszegre Licskai Zsófia és Böröndy Vivien személyében.

forrás: wbasket.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus