Tippmix Női NB I: A 13. forduló válogatottja

Csaknem négy hónap elteltével ért véget a forduló.

November közepén kezdődött, de csak tegnap ért véget a női élvonal 13. fordulója - lássuk a legjobb egyéni teljesítményeket! - olvasható a hunbasket.hu-n.

 

Irányító

Dúl Panka – TFSE-MTK (2)

Még december utolsó napjaiban játszották ezt a találkozót, amelyen a fővárosiak kiváló első negyedet futva húztak be fontos győzelmet a Cegléd ellen. A kék-sárgák edzője külön kiemelte Dúl remek teljesítményét, és mi is ezt tesszük: a hátvéd csaknem végigjátszotta a derbit, 37 percet töltött a parketten, mialatt 27 pontot (3/5 dupla, 5/10 tripla, 6/7 büntető) szórt, leszedett 5 lepattanót, valamint kiosztott 4 gólpasszt is. Teljesítményét némileg árnyalja 6 eladott labdája, de így is 28 VAL-ig jutott, ráadásul győzelemre vezette övéit.

 

Dobóhátvéd

Bozica Mujovic – PINKK Pécsi 424 (2)

Komoly ellenállásba ütközött az esélyesebb Csata Kozármislenyben ezen a szintén december végi találkozón. A hazaiak montenegrói hátvédje külön kiemelendő az egyébként csapatszinten is szépen dolgozó PINKK-ből, hiszen 26 pontja (7/10 dupla, 2/6 tripla, 6/10 büntető) mellett 8 gólpasszal szolgálta ki társait, valamint kiharcolt 10 szabálytalanságot is. Volt még 3-3 szerzett és eladott labdája, valamint egy lepattanója is, így 35 perc alatt 34-es VAL mutatóig jutott.

 

Kiscsatár

Lelik Réka – Ludovika-FCSM Csata (5)

A fentebb említett PINKK-Csata derbin több jó egyéni teljesítmény is akadt, például a forduló válogatottakban gyakorta feltűnő Lelik Rékáé. A fővárosiak húzóembere 22 ponttal vette ki a részét a nehezen megszerzett győzelemből, emellett mezőnymunkája is hasznos volt (9 lepattanó, 4 gólpassz, 7 kiharcolt fault, 1 szerzett labda). Két eladott labdája inkább csak szőrszálhasogatás, 36 perc alatt 36 VAL-t ért el, így ő lett a forduló MVP-je is.

 

Erőcsatár

Zele Dorina – Ludovika-FCSM Csata (2)

Lelik csapattársa, a korábbi válogatott magasember Zele is szépen – és roppant hatékonyan - dolgozott a PINKK ellen, 22 pontját remek mezőnyszázalékkal hozta össze (10/11 dupla, 0/2 tripla, 2/2 büntető). 8 lepattanót, 3 gólpasszt, 2 szerzett és 4 eladott labdát, valamint egy kiharcolt szabálytalanságot jegyzett még, mindez 33 játékperc alatt 29 VAL-t ért.   

 

Center

Barnai Judit – ELTE BEAC Újbuda (2)

Meglepetésre csaknem 30 ponttal verte a BEAC a PEAC-ot ezen a derbin, minden negyedet domináltak a fővárosiak az enerváltan játszó baranyaiakkal szemben. Barnai Juditnak nem lehetett könnyű dolga, hiszen a pécsiek legjobbját, Kiss Virágot kellett javarészt fognia (amire nem is lehetett panasza Balogh Judit vezetőedzőnek, 5/16-ot dobott mezőnyből Kiss), de így is maradt ereje egy dupla-duplára. 12 ponttal (6/11 dupla), 14 lepattanóval és 4 szerzett labdával zárt (1-1 gólpassz és blokk, valamint 2 eladott labda társaságában), 31 perc alatt elért 28 VAL-jával vezére volt csapatának. Jól mutatja, hogy mennyire sima mérkőzés volt, hogy mindössze 13 büntetőt dobtak a csapatok összesen – ötöt a PEAC, nyolcat a hazaiak.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus