Tippmix Női NB I: A 17. forduló válogatottja

A válogatottak: Gergana Ivanova, Nevena Jovanovic, Gereben Lívia, Jelena Brooks és Keyona Hayes.

A Hunbasket összeállítása:

A dupla-duplák fordulója volt a 17-ik a hölgyeknél, lássuk a legjobban teljesítő játékosokat!

Irányító

Gergana Ivanova – ELTE BEAC Újbuda (2)

Hozta a kötelezőt a BEAC a PINKK ellen hazai környezetben, így továbbra is tartja pozícióját a középházban Balogh Judit alakulata. A kozármislenyiek ellen a Mérész – Boros Júlia – Ivanova trió húzta a gárda szekerét, a 77 dobott pontból 57-ért a három fiatal volt felelős – közülük is utóbbi villogott különösen, hiszen 22 egységet (8/10 dupla, 1/3 tripla, 3/3 büntető) hintett. Volt még 5 lepattanója, ugyanennyi kiharcolt szabálytalansága, két gólpassza, valamint 4 eladott labdája is, így 32 perc alatt 26-os VAL mutatóval zárt.

 

Dobóhátvéd

Nevena Jovanovic – Sopron Basket (1)

Tartalékos felállásban szoros győzelmet aratott a Csata ellen a Sopron, több kulcsembernek is a szokásosnál többet kellett a pályán lennie, hogy behúzza a két bajnoki pontot a címvédő – hét játékossal álltak fel a zöld-sárgák, de két cseréjük kevesebb mint 10 percet kapott. A megnövekedett játékidő természetesen a statisztikákban is megmutatkozott, a soproniak szerb dobóhátvédje például idei legjobbját hozta 19 pontjával (6/8 dupla, 0/5 tripla, 7/11 büntető), 8 lepattanójával, 6 gólpasszával, 1-1 eladott és szerzett labdájával, valamint 10 kiharcolt faultjával. Mindez 32 VAL-t ért 44 játékperce alatt, no és persze egy helyet rovatunkban.    

 

Kiscsatár

Gereben Lívia – Atomerőmű KSC Szekszárd (4)

Gyakorlatilag végig kézben tartotta a Győr elleni rangadót a Szekszárd, és végül nyolc ponttal meg is nyerte azt a tolnai alakulat – elsősorban Gereben remek játékával. A 22 esztendős bedobó 16 pontos (3/9 dupla, 10/12 büntető), 11 lepattanós dupla-duplát szállított, emellett kilenc alkalommal is csak személyi hiba árán tudták feltartóztatni a Rába-partiak. Két gólpasszára egy eladott labda jutott, így 30 perc alatt 29 VAL-t ért el.

 

Erőcsatár

Jelena Brooks – Sopron Basket (3)

Fentebb már szóltunk róla, hogy gyakorlatilag csak szusszanni volt ideje a soproni kezdőötösnek a Csata ellen, Jelena Brooks-ra pedig mindig lehet számítani az ilyen nehéz helyzetekben. Ezúttal sem okozott csalódást a szerb klasszis, 18 ponttal (8/14 dupla, 0/1 tripla, 2/5 büntető) terhelte meg a fővárosiak gyűrűjét, 11 lepattanójának köszönhetően pedig szép dupla-duplát hozott össze. Egyéb területeken is hozzátette a magáét, hiszen szerzett három labdát, volt 2-2 gólpassza és blokkja, valamint hét kiharcolt faultja is – 45 perc alatt 33 VAL-ra volt elegendő mindez.  

 

Center

Keyona Hayes - DVTK (3)

Nem lassít a DVTK centere - egymás után második alkalommal került be a legjobbak közé, csapata pedig hatos győzelmi sorozatban van. Ezúttal a TFSE volt a szenvedő fél, nem igazán tudtak mit kezdeni a fővárosiak az amerikai középjátékossal, aki 34 pontja (14/21 dupla, 0/1 tripla, 6/6 büntető) mellé 17 lepattanót szedett le, összehozva egy rendkívül masszív dupla-duplát. Négy szerzett labdája, két gólpassza és négy kiharcolt szabálytalansága már csak hab a tortán, két eladott labdája pedig egészen eltörpül ezen számok tükrében – 34 játékperce alatt 52 VAL-t szállított, így toronymagasan ő lett a forduló MVP-je.

 

Forrás: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus