Tippmix Női NB I: A 3. forduló válogatottja

Toman Petra elöl-hátul jól teljesített a CEKK ellen.

Túl vagyunk a női élvonal harmadik fordulóján, az MVP-re az immáron szokásos módon, Facebook-on lehet szavazni. Nézzük a legjobb egyéni teljesítményeket!  - olvasható a hunbasket.hu-n.

Irányító

Destiny Slocum – SERCO UNI Győr (1)

Szoros első félidőt követően a második 20 percben érvényesítette a papírformát a Győr, és győzelemmel távozott Szigetszentmiklósról. A vendégek amerikai hátvédje remek estét zárt, 26 pontja (4/5 dupla, 4/10 tripla, 6/6 büntető) mellé 5 gólpasszt osztott ki, leszedett 4 lepattanót, szerzett 4 labdát, valamint volt 6 kiharcolt faultja is. 33 percet töltött a pályán, ezalatt 37 VAL-t ért el.   

Dobóhátvéd

Megan Mullings - BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós (1)

Nem múlik el forduló BKG-játékos nélkül, Santa Baltkojiené és Chloe Marotta után a Kosok harmadik légiósa, Megan Mullings is helyet követelt magának a legjobbak között. A Győr ellen 17 pontot (6/10 dupla, 0/2 tripla, 5/5 büntető) szórt 8 lepattanó, 3 gólpassz és 6 kiharcolt személyi hiba mellett, két labdaszerzésére azonban 7 eladott labda jutott, némileg árnyalva az összképet – igaz, csapattársa, Baltkojiené még ennél is többször, kilencszer adta el a játékszert. Mullings így is jó meccset zárt azért, amelyet 34 perc alatt elért 23 VAL-ja is alátámaszt.

 Kiscsatár

Toman Petra – DVTK Hun-Therm (1)

Egy negyedig volt partiban a CEKK a DVTK-val, a diósgyőri alakulat végül kétszer annyi ponttal zárt, mint ellenfele. Ahogy ilyenkor lenni szokott, több jó teljesítmény is akadt a miskolciaknál, mind közül kiemelkedett azonban a 2005-ös születésű Toman produkciója. A kezdőötösben helyet kapva 12 ponttal (1/1 dupla, 3/5 tripla, 1/2 büntető), 4 lepattanóval, 5 gólpasszal, valamint 7 (!) labdaszerzéssel zárta az összecsapást, 24 játékperc is elég volt számára 30 VAL-hoz.

Erőcsatár

Jelena Brooks – Sopron Basket (1)

Kiváló játékkal tért vissza sérülését követően a soproniak veterán legendája, a BEAC ellen gyakorlatilag hibátlan dobóteljesítménnyel mutatkozott be a szezonban. 26 pontot (7/7 dupla, 3/4 tripla, 3/4 büntető) hintett ugyanennyi perc alatt, leszedett négy lepattanót, volt két labdaszerzése, négy kiharcolt szabálytalansága, két gólpassza és egy blokkja is – 34 VAL-t ért el.

Center

Monika Czinano – TFSE-MTK (2)

Az első fordulóhoz hasonlóan ezúttal is a TFSE középjátékosa került be összeállításunkba, de többen is pályáztak a helyére, például az előző forduló legjobbja, a szekszárdi Jacinta Monroe (14 pont, 10 lepattanó, 14 VAL), vagy a győri Kristine Anigwe (21 pont, 8 pattanó, 24 VAL). A Vasas Akadémiát legyőző TFSE egyik legjobbjaként Czinano 18 ponttal, 9 lepattanóval, 3 labdaszerzéssel, 6 kiharcolt faulttal, egy gólpasszal, valamint 3 labdaeladással zárt, 29 perc alatt 27 VAL-ig jutva.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus