Tippmix Női NB I: Az 1. forduló válogatottja

Jó teljesítmények a női élvonal első fordulójából.

Hétvégén elrajtolt a Tippmix Női NB I 2023/24-es évada, szombaton teljes fordulót játszottak a hölgyeknél. Ezúttal is összegyűjtjük a fordulók legjobb egyéni teljesítményeit, az aktuális MVP-re azonban Facebook-oldalunkon lehet szavazni – az első forduló legjobbjára erre a linkre kattintva. Vágjunk is bele! - olvasható a hunbasket.hu-n.

 

Irányító

Nadija Smailbegovic – NKA Universitas PEAC

Két, a nyár folyamán alaposan átalakuló gárda csapott össze az első fordulóban, a Cegléd azonban nem tudta megnehezíteni a PEAC dolgát, a mecsekaljaiak egy negyedet követően már 19 ponttal vezettek, majd 39 pontos sikert arattak. A Vasas Akadémiától igazolt Smailbegovic remekül mozgatta társait a padról beszállva is, 13 ponttal (2/3 dupla, 3/5 tripla, 0/1 büntető), 6 lepattanóval, 7 gólpasszal és egy labdaszerzéssel zárt, 26 perc alatt 25 VAL-t elérve. Szintén jól kezdett a szekszárdi Aleksandra Stanacev, a szerb játékmester 15 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplát szállított a BKG ellen, 23 VAL értékben.

 

Dobóhátvéd

Santa Baltkojiené – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

Mindössze kettő ponttal maradt alul a BKG Szekszárdon, a vendégek litván hátvédje pedig remek számokat hozott első tétmeccsén – 23 pontja (5/12 dupla, 2/4 tripla, 7/9 büntető) mellé leszedett 6 lepattanót, kiosztott 5 gólpasszt, igaz, négy labdaszerzése mellett ugyanennyiszer adta el a játékszert. 13 kiharcolt szabálytalansága viszont egészen kiemelkedő, mint ahogy 39 perc alatt elért 36 VAL-ja is remek mutató. Szintén jól játszott a Sopron Basket veteránja, Yvonne Turner, messze csapata legjobbjaként zárt a TFSE elleni vereség alkalmával (20 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz, 33 VAL).

  Kiscsatár

Szabó Fanni – TFSE-MTK

A forduló meglepetését a TFSE szolgáltatta az utóbbi évtizedet uraló Sopron ellen, 24 pontos hátrányból felállva hosszabbítást követően aratott 86-80-as sikert a fővárosi együttes. Az élvonalbeli pályafutását Sopronban kezdő Szabó a játék szinte minden elemében kiemelkedőt nyújtott: 22 pontot (7/14 dupla, 1/5 tripla, 5/5 büntető), 7-7 lepattanót és gólpasszt, három labdaszerzést, valamint egy blokkot szállított mindössze egy labdaeladás mellett. 41 percet töltött a pályán, ezalatt 32 VAL-t ért el. Szintén érdemes megemlíteni a BKG egyik új szerzeményét – Chloe Marotta 28 ponttal terhelte meg a Szekszárd kosarát, de leszedett 11 lepattanót is, 31 VAL-t elérve.

 

Erőcsatár

Ana Vojtulek – TARR KSC Szekszárd

A BEAC-tól szerződtetett magasember jól mutatkozott be tétmeccsen a tolnaiak színeiben, 17 pontot (5/8 dupla, 1/1 tripla, 4/4 büntető), 9 lepattanót, 4 gólpasszt, 2 labdaszerzést és egy blokkot szorgoskodott össze két labdaeladás mellett, 25 perc is elegendő volt számára 32 VAL-hoz. Legnagyobb riválisa posztján az elmúlt években éppen Szekszárdon pattogtató Cyesha Goree volt, a magyar válogatott erőcsatár 18 pontot és 4 lepattanót jegyzett a Vasas ellen, 23 VAL értékben.

 

Center

Monika Czinano – TFSE-MTK

Szabó Fanni mellett a TFSE újdonsült amerikai középjátékosa is villogott a címvédő elleni derbin, Czinano 25 pontos (10/15 dupla, 5/5 büntető), 8 lepattanós teljesítménnyel debütált Hegedűs Péter gárdájában. Volt még két labdaszerzése, egy gólpassza és egy blokkja is, 42 perc alatt 35 VAL-t ért el. Egy másik amerikai középjátékos, Jacinta Monroe is jól kezdte a pontvadászatot, 19 pontos, 10 pattanós dupla-duplája, valamint 25 perc alatt elért 30 VAL-ja nagyban hozzájárult a Szekszárd szűk sikeréhez.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus