Új centert igazolt a DVTK

Az Aluinvent-DVTK Miskolc kosárlabdacsapata szerződtette a mali válogatott centerét, a 25 éves, 191 cm magas Naignouma „Mima” Coulibaly-t.

Mima eddigi pályafutását a rendkívül erős francia bajnokságban töltötte. A tavalyi szezonban az Arras csapatában 12 pontot és 13 lepattanót átlagolt, és ezzel az egész bajnokság második leghatékonyabb játékosa lett.

2010-ben a Mali válogatott tagjaként szerepelt a világbajnokságon is, ahol a harmadik legtöbb lepattanót szerezte, olyan világsztár centereket megelőzve, mint Lauren Jackson vagy Yelena Leuchenka. Többször szerepelt az Európa Kupában és az Euroleague-ben is, ez utóbbi sorozatban 2013-ban átlagban 22 perc alatt nyolc pontot és hét lepattanót szerzet.

„Nagy várakozással tekintek a miskolci szereplésem elé, szeretnék bajnoki címet nyerni. Az nemzetközi kupában különösen fontosnak tartom a jó eredményt annak érdekében, hogy a város, a közösség jó hírét elvigyük Európába” – nyilatkozta Naignouma Coulibaly.

„Fontos puzzle-darab került a helyére, lassan teljes a csapat. A légiósok mellett Czank, Bálint és Szécsi személyében három kiváló felnőtt magyar válogatott játékossal is számolhatok, így már csak egyetlen középjátékosra van szükségünk, aki remélhetőleg hamarosan szintén aláír” – mondta Maikel Lopez, a DVTK vezetőedzője.

Coulibaly a negyedik új igazolása a diósgyőri alakulatnak, korábban Szécsi Orsolyát, Italee Lucast és Romina Ciappinát is megszerezték már.

forrás és fotó: dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus