Új rendszerben indul a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság

Továbbra is három csoportban, de az előző szezonnal ellentétben nem területi alapon, hanem az akkor kialakult erősorrend szerint kialakított csoportokkal kezdődik hétvégén a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság.

Régi-új csapatokkal, viszont az előző két évad bajnoka nélkül veszi kezdetét hétvégén a pontvadászat - nem lesz tehát a Csata, de visszatér a ligába a Szekszárd második csapata, valamint a Kanizsai Vadmacskák együttese, tudósított a Hunbasket.hu.

Az persze nem volt "kőbe vésve", hogy automatikusan az előző szezon erősorrendje szerint alakítják ki a csoportokat. A játékoskeretek alakulása alapján a csapatok kérhették magukat az előző évad sorrendje alapján történő besoroláshoz képest akár gyengébb, akár erősebb csoportba - voltak is gárdák, amelyek éltek a lehetőséggel. 

Az is újdonság, hogy a most kezdődő évadban a csoportkör végén nemcsak a legjobbak, hanem az egész mezőny számára lesz rájátszás, méghozzá kuparendszerben. A felső ágon a legjobb 16 csapat - a 10 piros csoportos együttes mellett a fehér csoport első 6 helyezettje, az alsó ágon pedig a fehér csoport utolsó három, valamint az egész zöld csoport szerepel majd. A felső ágon a piros csoport győztese játszik majd a fehér 6. helyezettjével, s mivel az alsó ágon 13 csapat lesz, ott akadnak, akik a rájátszás első körében erőnyerők lesznek.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

fotó, slide: Hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus